Sunt atât de gustoase, încât le coc de 2 ori pe săptămână! Toți membrii familiei mele le adoră!

Gospodinele încearcă mereu să își demonstreze abilitățile culinare, făcând tot posibilul să servească mâncărurile cât mai frumos. Astăzi vom coace împreună niște chifle aspectuoase, în formă de fundițe și vom afla cum dintr-un aluat tradițional de drojdie, chiar și cele mai obișnuite chifle cu semințe de mac poate fi transformate într-un deliciu binevenit. Totul este simplu, așa că merită să încercați să le pregătiți împreună cu noi!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 300 ml de lapte;

– 7 g de drojdie uscată;

– 100 g de zahăr;

– 1 ou;

– 50 g de unt;

– 600 g de făină;

– 1 praf de sare;

Pentru umplutură:

– unt;

– zahăr;

– semințe de mac;

– 1 gălbenuș de ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: combinați laptele cu drojdia uscată și zahărul într-un bol adânc. După aceasta, adăugați oul și untul și amestecați.

2. Cerneți făina direct în bol și adăugați un praf de sare. Frământați un aluat moale, omogen și nelipicios de mâini. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să dospească timp de 30 de minute.

3. Împărțiți aluatul în zece bucăți egale și modelați-le în formă de biluțe. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le pe masă timp de 10 minute.

4. Luați câte o biluță de aluat și întindeți-o cu sucitorul pe masă într-o turtiță de formă rotundă. Ungeți-o cu unt moale.

5. Presărați-o cu zahăr și semințe de mac și pliați-o în jumătate.

6. Realizări două tăieturi cu cuțitul în centrul ei și aduceți-i colțurile unul peste altul. Iar cu fâșia din centru, acoperiți colțurile (vedeți în imaginile de mai jos). Astfel, veți obține o fundiță.

7. Modelați astfel de fundițe din toate bilele de aluat și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-le să crească timp de 10 minute.

8. Periați viitoarele copturi cu gălbenuș bătut de ou și dați-le la cuptor. Coaceți-le la temperatura de 180ºC, timp de 25-30 de minute.

9. Scoateți chiflele din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!