Sunt atât de gustoase, încât soțul meu mă roagă să le pregătesc de cel puțin două ori pe săptămână! O rețetă foarte simplă!

Când se plictisește de pâinea obișnuită, soțul meu mă roagă foarte mult să-i pregătesc aceste turte umplute cu cașcaval. Pur și simplu le adoră. Și într-adevăr, sunt foarte delicioase, moi și aromate! Astăzi vă voi împărtăși această rețetă și dvs.!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 ml de lapte călduț;

– 15 g de zahăr;

– 10 g de drojdie uscată;

– 480 g de făină;

– 8 g de sare;

– 20 g de ulei de măsline;

Pentru umplutură:

– 200 g de cașcaval;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș de ou + 1 linguriță de ulei vegetal (pentru ungere);

– semințe de susan (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și amestecați bine cu un tel.

2. După aceasta, adăugați făina cernută din timp și sarea. Amestecați aluatul cu spatula, până la omogenizare.

3. Apoi turnați uleiul de măsline peste el și frământați-l cu mâna, până când va deveni moale și nelipicios. Acoperiți bolul cu o folie alimentară. Lăsați aluatul să dospească la cald timp de 30 de minute.

4. Frământați puțin aluatul dospit, apoi transferați-l pe suprafața de lucru și împărțiți-l în patru bucăți egale. Modelați-le în formă de biluțe.

5. Aplatizați puțin cu degetele câte o bilă de aluat. Adăugați puțin cașcaval dat prin răzătoarea cu găuri mari peste ea și aduceți marginile aluatul deasupra, lipindu-le bine și modelând din nou o bilă.

6. Aplatizați din nou bilele obținute și puneți turtele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.

7. După aceasta, ungeți-le cu un amestec de gălbenuș de ou și ulei vegetal, apoi apăsați-le puțin cu vârful degetelor și presărați-le cu semințe de susan.

8. Coaceți turtele în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 20 de minute.

9. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!