Sunt atât de ușor de pregătit, încât le veți face în fiecare zi fără să frământați aluatul – plăcinte delicioase la cuptor!

Vă prezentăm o rețetă simplă și ușoară de plăcințele cu umplutură de șuncă și brânză topită, care vor putea fi pregătite în câteva minute. Însă să știți că din cauza că ies absolut savuroase, vor dispărea din farfurie într-o clipită! Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

– 8 foi de aluat Fillo;

– 3 cozi de ceapă verde;

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– 50 g de unt;

– brânză topită și șuncă;

– 1 gălbenuș de ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Începeți prin a toca mărunt cozile de ceapă verde și pătrunjelul.

2. Luați o foaie de aluat fillo și ungeți-o cu unt topit. Puneți încă una deasupra ei. Tăiați-le în trei fâșii de aceeași lățime (pe lungime), lăsând centrul neatins. Adăugați câte o felie de șuncă și una de brânză topită în centrul fiecăreia. Presărați-le cu puțină ceapă și pătrunjel.

3. Aduceți capetele fâșiilor laterale peste umplutură. Apoi aduceți partea dreaptă a plăcintei peste cea centrală și periați-o cu unt.

4. Apoi aduceți și partea stângă pe cea centrală și ungeți-o cu unt. În final, acoperiți plăcinta cu laturile rămase. Întoarceți plăcinta cu „cusătura” în jos și ungeți suprafața netedă cu unt.

5. Modelați astfel toate plăcintele și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu un gălbenuș bătut de ou.

6. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute.

7. Apoi scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!