Sunt mai gustoase decât pateurile și șuberecele! I-am învățat pe toți prietenii să le pregătească! Puțini cunoșteau rețeta!

Vă prezentăm o rețetă reușită de plăcinte cu carne, pe care le puteți pregăti foarte simplu și ușor chiar și pentru a întâmpina oaspeții. Acestea ies foarte gustoase și sățioase. Toți vor dori să le încerce!

INGREDIENTE:

– 1 ceapă;

– 1 roșie;

– 1 ardei gras;

– 1 cățel de usturoi;

– 1 linguriță de pastă de tomate;

– 450 g de carne tocată;

Pentru aluat:

– 600 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 20 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– apă (caldă).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: tăiați ceapa în formă de cubulețe, puneți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal și prăjiți-o până când va începe să se rumenească. Apoi încorporați și pasta de tomate.

2. După omogenizare, adăugați ardeiul, roșia și usturoiul tăiat în formă de cubulețe. Lăsați legumele să se prăjească până când vor fi gata, apoi asezonați-le cu sare și piper negru măcinat.

3. În continuare, adăugați carnea tocată și o legătură de pătrunjel tocat mărunt. Când umplutura va fi gata, turnați-o pe o farfurie să se răcească.

4. Pregătiți aluatul: adăugați făina cernută și sarea într-un bol adânc. Amestecați. Apoi turnați uleiul vegetal și apa caldă și frământați un aluat moale, care nu se lipește de mâini. Acoperiți aluatul în contact cu o folie și lăsați-l să se „odihnească” timp de 20 de minute.

5. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și împărțiți-l în 10 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe și puneți-le pe un platou înfăinat. Lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute.

6. Luați câte o biluță și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie rotundă și subțire.

7. Adăugați pe una dintre foi câteva linguri de umplutură și răspândiți-o uniform, lăsând 2 cm liberi de la margine. Apoi periați marginea dată cu apă, adăugați altă foaie de aluat deasupra și lipiți-o foarte bine de prima, creând o asemenea margine ondulată:

8. După ce ați modelat astfel toate plăcintele, prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se vor rumeni pe ambele părți.

9. Savurați-le cu multă plăcere la cină!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New