Supă de ciuperci și dovlecei — o adevărată descoperire culinară. O veți include fără ezitare în meniul dumneavoastră!

Supa de ciuperci și dovlecei. Această rețetă va diversifica meniul dumneavoastră cotidian. Se prepară foarte simplu și rapid.  Supa este aromată și are un gust intens.

INGREDIENTE:

-250 g de ciuperci;

-250 g de dovlecei (o bucată);

-o ceapă;

-un morcov;

-200 ml de lapte;

-o linguriță rasă de sare;

-piper negru măcinat — după gust;

-3 linguri de smântână fermentată;

-1 litru de supă de carne sau apă fierbinte;

-2-3 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți supa de carne: puneți carnea spălată în apă și fierbeți-o pe foc mic până va fi gata. Nu uitați să adunați spuma formată pe suprafața viitoarei supe. Dacă aveți deja supă, puteți să omiteți acest pas. Dacă nu aveți timp să o preparați, înlocuiți-o cu apă (noi am încercat ambele variante: sunt la fel de gustoase).

2.Dați morcovul prin răzătoarea specială, care-l transformă în fâșii subțiri sau tăiați-l cu cuțitul sub formă de fâșii scurte și subțiri.

3.Tăiați ceapa în cubulețe.

4.Curățați dovlecelul de coajă. Dacă este bătrân, îndepărtați-i și semințele. Tăiați-l în fâșii scurte și subțiri.

5.Tăiați ciupercile în feliuțe. Noi am folosit ciuperci Champignon, dar puteți să le înlocuiți cu oricare altele. Supa este încă mai aromată, dacă conține ciuperci de pădure. Însă acestea trebuie fierte în prealabil.

6.Noi am pregătit supa în Multicooker. Turnați 2-3 linguri de ulei în vasul lui și adăugați ceapa și morcovul. Amestecând în permanență, prăjiți-le pe parcursul a 2 minute.

7.Adăugați ciupercile și acoperiți vasul de la Multicooker. Înnăbușiți totul pe parcursul a 5-6 minute, până când ciupercile își vor elibera sucul. Amestecați periodic.

8.Adăugați dovleceii și laptele. Amestecați.

9.Adăugați aproximativ 1 litru de supă de carne, sarea, piperul negru măcinat și smântâna fermentată (o puteți adăuga la sfârșitul preparării, ca să nu se coaguleze; noi am folosit smântână de casă și am adăugat-o deodată, deoarece eram siguri că nu se va coagula).

10.Închideți vasul de la Multicooker și fierbeți supa timp de 20 minute, până când legumele vor fi gata, setând programul „Înnăbușire”.

11.Turnați supa în castroane. Dacă doriți, puteți să adăugați carne fiartă în ea și să o presărați cu verdeață mărunțită.

Supa de ciuperci și dovlecei este foarte nutritivă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!