Tartă cu fructe de pădure, combinată cu o cremă fiartă foarte delicioasă! Un desert mai gustos decât tortul!

Această tartă este foarte ușor de preparat. Blatul de aluat sfărâmicios, acoperit cu crema fiartă foarte delicată și fructele de pădure, formează o combinație extraordinară de gusturi! Acest desert poate fi făcut atât vara, cu fructe de pădure proaspete, cât și iarna, cu fructe congelate sau conservate. De asemenea, poate fi servit pe orice masă: de sărbătoare și de zi cu zi. Merită să fie încercată de fiecare!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul sfărâmicios:

– 100 g de unt;

– 1 ou;

– 50 g de zahăr tos;

– 220 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru cremă:

– 300-350 ml de lapte;

– 2 gălbenușuri de ou;

– 30 g de zahăr tos;

– 2 linguri de făină;

– 1 lingură de lapte praf (opțional);

– 10-20 g de unt;

– 1 praf de zahăr vanilat;

Pentru jeleu:

– 550 g de fructe congelate sau conservate;

– 1 lingură de zahăr tos (sau după gust);

– 1 lingură de gelatină + 50 ml de apă;

– 1 pahar de suc.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul sfărâmicios: combinați oul cu zahărul într-un bol adânc. Apoi turnați untul topit, dar nu foarte fierbinte peste compoziția obținută și amestecați bine cu telul.

2. Cerneți făina și praful de copt direct în bol. Frământați aluatul final cu mâna. Nu vă străduiți să-l frământați mult timp. Va fi suficient să-l modelați într-o bilă. Trebuie să fie moale, fin și nelipicios.

3. Tapetați baza unei forme detașabile cu hârtie de copt iar pereții-i ungeți-i cu ulei vegetal de floarea-soarelui sau presărați-i cu făină. După aceasta, puneți aluatul în formă și modelați blatul pentru tartă, formându-i și o margine cât de cât înaltă, astfel încât să încapă toată umplutura în ea. În final, înțepați blatul obținut de aluat cu ajutorul unei furculițe, ca să nu se umfle în procesul de coacere.

Sfat: Puteți uniformiza marginea tartei cu ajutorul unei raclete.

*Forma noastră are diametrul de 22 cm. Dar puteți lua una și de 24 cm.

4. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30 de minute, sau până când va fi gata. Baza și marginile trebuie să se rumenească.

5. Pregătiți crema: puneți gălbenușurile de ouă într-o crăticioară. Adăugați făina, laptele praf, zahărul tos și cel vanilat. Turnați puțin lapte și omogenizați toate ingredientele adăugate cu ajutorul unui tel. Apoi turnați și încorporați restul cantității de lapte.

6. Puneți crăticioara pe plită și fierbeți crema, amestecând-o încontinuu, până când se va îngroșa. În final, adăugați untul, amestecați bine și scoateți crăticioara de pe foc. Acoperiți-o în contact cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet.

7. Pregătiți jeleul: combinați gelatina cu apa și lăsați-o să se hidrateze.

8. După decongelarea fructelor, turnați sucul lăsat într-un pahar. Dacă nu s-a umplut, mai adăugați apă.

9. Turnați sucul într-un bol și adăugați zahărul. Încălziți-l în cuptorul cu microunde, până la dizolvarea completă a zahărului. După aceasta, adăugați gelatina hidratată și amestecați foarte bine. Nu trebuie să o încălziți, sucul este fierbinte și ea se va dizolva cu ușurință în el.

Sfat: Sucul dat poate fi înlocuit cu un pahar de compot sau cu un pachețel de jeleu achiziționat din magazin și pregătit conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

10. Asamblați tarta: turnați crema răcită peste blatul de aluat sfărâmicios. După aceasta, adăugați un strat de fructe decongelate (după gust). În final, acoperiți stratul de fructe cu jeleul pregătit. Dați forma la frigider pentru câteva ore, astfel încât jeleul să reușească să se închege bine (cel mai bine peste noapte).

11. Detașați forma și transferați tarta obținută pe un platou. Porționați-o și savurați-o cu multă plăcere! A ieșit foarte aspectuoasă și delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!