Tartă cu vișine și smântână — o surpriză dulce pentru cei dragi!

Vă prezentăm rețeta unei tarte delicioase, care vă va bucura prin calitățile sale gustative. Ea este foarte gingașă și cuprinde aroma verii. Familia dumneavoastră va fi încântată de acest desert.

Se prepară ușor. De aceea, coacerea tartei înainte de sosirea oaspeților (de exemplu) nu va reprezenta o dificultate. Salvați rețeta și diversificați-vă meniul cu minunata tartă cu vișine și smântână!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 g de făină;

-150 g de brânză dulce de vaci 2%;

-5 linguri de ulei rafinat (fără miros);

-5 linguri de lapte;

-1.5 lingurițe de praf de copt.

Pentru umplutură:

-300 g de smântână fermentată 15%;

-150 g de brânză dulce de vaci 5%;

-125 g de zahăr tos;

-3 ouă;

-20 g de făină;

-200 g de vișine proaspete sau congelate.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol. Adăugați praful de copt, brânza dulce de vaci, uleiul și laptele. Folosind o lingură, amestecați foarte bine. Apoi frământați aluatul cu mâinile: el trebuie să fie moale și nelipicios.

2.Tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt.

3.Întindeți aluatul într-un blat rotund, cu diametrul mai mare decât diametrul tăvii. Apoi transferați-l cu grijă în tavă, modelând și pereții viitoarei tarte.

4.Pregătiți umplutura: bateți ouăle cu zahărul, folosind mixerul, până își vor mări volumul.

5.Adăugați brânza dulce de vaci, smântâna și făina. Amestecați foarte bine, după care turnați compoziția obținută în blatul din tavă.

6.Pregătiți vișinele: dacă sunt congelate, nu este necesar să le dezghețați în prealabil. Așezați-le pe suprafața stratului de umplutură, scufundându-le puțin în ea.

7.Coaceți tarta timp de 40-50 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Apoi opriți focul, dar nu scoateți tarta din cuptor și nu-i deschideți ușa. Așteptați până se va răci complet.

8.Scoateți-o din cuptor și dați-o la frigider, ca să se închege definitiv.

9.Presărați-o cu zahăr pudră sau decorați-o cu fructe și frunzulițe de mentă, de exemplu.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!