Telemea de casă, pregătită din 4 ingrediente – simplă, ușoară și foarte gustoasă! Numai bună pentru micul dejun!

Vă prezint rețeta unui produs de brânză foarte gustos, care se pregătește simplu, din patru ingrediente. Eu o fac ori de câte ori am ocazia, de cele mai multe ori de cu seară, ca să o putem savura la micul dejun. Familia o adoră!

INGREDIENTE:

– 2 l de lapte;

– (1 linguriță) 8 g de sare;

– 3 ouă;

– (1 pahar) 200 g de iaurt.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați sarea, amestecați și puneți cratița pe foc. Lăsați laptele să se înfierbânte.

2. Bateți ouăle într-un bol cu ajutorul unei furculițe.

3. După aceasta, adăugați iaurtul și mai amestecați încă o dată foarte bine. Compoziția trebuie să fie omogenă.

4. Când laptele va ajunge până aproape de punctul de fierbere (vor apărea o spumă ușoară și multe bule mici pe suprafața lui), reduceți focul până la minim și adăugați compoziția de ouă și iaurt. Amestecați încontinuu, până când zerul va începe să se separe de brânză.

5. Pregătiți vasul, în care veți scurge și veți modela brânza: noi am folosit o strecurătoare triunghiulară, pe care am pus-o într-un bol adânc și am acoperit-o cu un prosop de bumbac (de bucătărie). Puteți să înlocuiți prosopul cu tifon împăturit în 3-4 straturi. Transferați toată compoziția din cratiță în strecurătoarea pregătită: astfel veți separa brânza de zer.

6. Aduceți marginile prosopului deasupra, strângeți un pic brânza apoi uniformizați-o cu o lingură. După aceasta, acoperiți suprafața cu prosop și puneți o greutate peste ea. Aveți grijă să puneți un vas sub strcurătore, deoarece încă se va slobozi zer. Lăsați-o să stea astfel timp de 3-4 ore.

7. Scoateți brânza din prosop și transferați-o pe un tocător. Feliați-o și savurați-o cu poftă la micul dejun!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New