Țineți minte! Formarea castraveților pentru o recoltă bogată!

Să vorbim despre formarea castraveților: cum, de ce și e nevoie oare de această procedură. Pentru un randament ridicat trebuie să creșteți plante viguroase, inclusiv să folosiți semințe bune (soiuri de calitate și hibrizi). De asemenea, o mare importanță o au răsadurile de castraveți, solul și îngrijirea culturilor. Cum să cultive castraveți în seră sau în câmp deschis cunosc mulți grădinari, însă nu toți știu cum și pentru ce să-i formeze. Citiți articolul și nu uitați! Formarea castraveților pentru o recoltă bogată!

Vom analiza un răsad de castraveți, care are 1 lună de la semănarea semințelor și este viguros, cu rădăcini bine dezvoltate. Formarea de astăzi este una clasică și se potrivește atât pentru răsadurile mari în ghiveci, cât și pentru cele mai mici plantate în câmp deschis și care au crescut deja.

De ce e nevoie de formare? Pentru ca plantele să crească corect, să-și dezvolte un sistem radicular puternic și să fie viguroase.

1. Numărați 5 frunze adevărate (care se află mai sus de frunzele dicotiledonate). La subsuoara frunzelor, veți observa și ovare (viitoarele legume), și copili (lăstar lateral pe care la fel se pot forma castraveți). Îndepărtați toate ovarele și copilii de la subsuoara a 5 frunze: le tăiați cu foarfeca sau le rupeți.

2. La subsuoara celei de a 6-a frunze, îndepărtați doar copilul. Ovarul îl păstrați și pe parcurs, dacă planta este suficient de puternică, îl lăsați, dacă nu, atunci îl îndepărtați și pe el.

3. De asemenea, la această etapă, e nevoie să eliminați cârceii (îi tăiați cu foarfeca sau îi rupeți), deoarece ei consumă din puterea plantei, iar planta nu are nevoie de ei la acest moment.

4. Astfel arată un răsad, care poate fi transplantat în câmp deschis – fără ovare, copili și cârcei, care folosesc puterea și hrana plantei încă firave.

Țineți cont de această informație valoroasă și să aveți recoltă bogată!

Spor la grădinărit!