Toată lumea iubește dovleceii copți! Iar dumneavoastră îi pregătiți în acest fel?

Dovleceii copți cu cașcaval sunt foarte suculenți și gustoși. Rețeta lor este incredibil de simplă, dar toată lumea o adoră!

Budinca respectivă este potrivită pentru cină. Încercați-o neapărat!

INGREDIENTE:

-1 kg de dovlecei;

-300 g de smântână fermentată;

-3 ouă;

-150 g de cașcaval;

-verdeață și condimente — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați dovleceii și îndepărtați-le capetele. Apoi tăiați-i în rondele cu grosimea de aproximativ 7 mm și adăugați-i într-o cratiță cu apă clocotindă și puțin sărată.

2.Acoperiți cratița cu un capac. Fierbeți dovleceii pe foc mare, sub capac, timp de 30-40 secunde din momentul clocotirii.

3.Apoi transferați-i într-o strecurătoare și așteptați până când toată apa se va scurge de pe ei.

4.Între timp combinați smântâna, ouăle și sarea (noi am adăugat doar jumătate de linguriță, deoarece cașcavalul, pe care l-am folosit, era destul de sărat). Adăugați condimente după gust (noi am adăugat un praf de nucșoară și o cantitate mică de ierburi uscate). Amestecați cu telul până la omogenizare.

5.Adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea mică și o legătură de verdeață (noi am folosit pătrunjel). Amestecați foarte bine cu ajutorul unei linguri.

6.Așezați un strat de dovlecei (aproximativ jumătate de rondele) într-o tavă de copt. Nu este necesar să-i lăsați să se răcească complet. Acoperiți-i cu jumătate din sosul pregătit.

7.Apoi adăugați al doilea strat de dovlecei și acoperiți-l cu sosul rămas.

8.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 190°C și coaceți dovleceii pe parcursul a aproximativ 30 minute. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră.

9.Înainte de porționare lăsați budinca să se răcească puțin: astfel cașcavalul va avea timp să se închege.

Chiar și persoanele, care nu iubesc dovleceii, vor îndrăgi acest fel de mâncare.

Gătiți cu multă plăcere! Poftă bună!