Tort-aperitiv din varză cu carne tocată și orez!

Original și incredibil de gustos!

INGREDIENTE:

-1 kg de varză albă;

-600 g de carne tocată (porc + vită);

-1-2 cepe;

-1-2 căței de usturoi;

-150 g de orez;

-30 g de mărar;

-200 g de sos de roșii;

-100 g de smântână fermentată;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-100 g de cașcaval;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți foile de varză: îndepărtați frunzele superficiale de pe căpățâna de varză și spălați-o bine sub jetul de apă rece. Apoi tăiați-i cotorul și puneți-o într-o cratiță cu apă clocotindă pentru câteva minute, până își va schimba puțin culoarea. Folosind două furculițe, separați cu grijă frunzele de varză. Dacă este necesar, după separarea primelor rânduri de frunze, puteți să opăriți iarăși căpățâna, ca să se înmoaie frunzele rămase pe ea.

2.După ce frunzele de varză se vor răci puțin, îndepărtați nervurile groase din mijlocul lor.

3.Pregătiți compoziția de carne și orez: spălați foarte bine orezul. Apoi fierbeți-l până va fi practic gata. Noi l-am fiert cu 2 părți de apă (adică la o parte de orez am adăugat 2 părți de apă).

4.Încingeți puțin ulei într-o tigaie. Puneți carnea tocată în ea și prăjiți-o pe parcursul a 7-8 minute, amestecând frecvent.

5.Adăugați ceapa tăiată în cubulețe și usturoiul tocat mărunt în tigaia cu carnea prăjită. Amestecați și prăjiți totul pe parcursul câtorva minute, până când ceapa se va înmuia. Spre sfârșitul preparării asezonați compoziția cu sare și piper negru măcinat.

6.Transferați compoziția de carne tocată într-un bol adânc. Adăugați orezul fiert, mărarul mărunțit și cașcavalul dat prin răzătoarea mică. Amestecați.

7.Adăugați sosul de roșii și smântâna fermentată. Amestecați până la omogenizare. Gustați compoziția și, dacă este necesar, mai adăugați sare și piper negru măcinat.

8.Asamblați tortul: tapetați fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 20 cm, cu o frunză mare de varză.

9.Apoi acoperiți-i pereții cu frunze mai mici. Dacă frunzele, care tapetează pereții tăvii, nu acoperă complet prima frunză de varză, completați spațiul respectiv cu o frunză mică.

10.Răspândiți un strat uniform, cu grosimea de aproximativ 1 cm, de compoziție de carne și orez în tavă.

11.Acoperiți stratul respectiv cu o frunză mare de varză.

12.Continuați alternarea straturilor până veți umple tava. Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de varză.

13.Îndoiți marginile frunzelor, care tapetează pereții tăvii, spre interiorul ei (peste frunza superioară).

14.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți tortul pe parcursul a aproximativ 35 minute, până va fi gata. După primele 20 minute de coacere puteți să-i ungeți suprafața cu ulei de măsline, pentru ca frunzele superioare de varză să nu se ardă.

15.Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

16.Apoi transferați-l pe un platou de servire (prin răsturnare).

17. Porționați-l și serviți-l.

Tortul din varză cu carne tocată și orez este incredibil de apetisant! Tortul nostru este format din 5 straturi de compoziție de carne și orez și 6 straturi de varză.

Această rețetă este ideală pentru persoanele, care nu iubesc să piardă timpul cu împăturirea sarmalelor sau vor să servească sarmalele într-un mod inedit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!