Tort ”Cinci linguri”! Treizeci de minute și tortul este gata!

Un tort incredibil de gustos și rapid – 5 linguri. Pregătiți acest tort de pandișpan în 30 de minute. Opțiunea perfectă pentru toți cei, care au puțin timp la dispoziție, dar le este poftă de ceva delicios.

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

– 5 linguri cu vârf mic de făină;

– 5 linguri de zahăr;

– 5 linguri cu vârf mic de lapte praf;

– 2 ouă;

– 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru cremă:

– 500 ml de smântână fermentată 20%;

– 4 linguri de zahăr;

– 1-2 plicuri de întăritor de frișcă și smântână (conform instrucțiunilor).

Pentru decor:

– 1 lingură de cacao;

– 2 bomboane de jeleu.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți ouăle cu zahăr, până de dizolvă zahărul.

2. Adăugați lapte praf, făină, bicarbonat și amestecați cu mixerul, până la omogenizare.

3. Repartizați aluatul pe tava (43*33 cm) tapetă cu hârtie de copt, o dați la cuptorul rece (!) și setați temperatura de 180°С. Coaceți blatul timp de aproximativ 15 minute, aveți grijă să nu-l uscați.

4. Scoateți pandișpanul și, cât e fierbinte, îndepărtați hârtia, îndreptați marginile și îl tăiați în 3 blaturi egale. Resturile de pandișpan le veți folosi pentru decor.

5. Amestecați smântâna cu zahăr și întăritor de frișcă, folosind telul, până se dizolvă zahărul.

6. Montați tortul, acoperind blaturile cu cremă. Blatul superior îl ungeți cu cremă și nivelați suprafața. Tortul e gata, dar îl puteți decora.

7. Treceți resturile de blat prin răzătoarea mare, bomboanele de jeleu le tăiați cuburi mici și decorați tortul cu cacao, firimituri și bucăți de bomboane.

Tortul poate fi servit imediat, dar, dacă va petrece câteva ore la frigider, va deveni mai gustos. Chiar dacă se pregătește atât de simplu, desertul este foarte fin și gustos. Toate pregătirile, inclusiv decorul, ocupă cel mult 1 oră. Apropo, din acest pandișpan puteți obține o ruladă nemaipomenită!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!