Tort de caise cum nu se poate mai gustos!

Tort cu caise și cremă este un răsfăț tocmai prin combinația dintre fructe și cremă. În sezonul rece îl puteți pregăti cu caise congelate, pentru că iese la fel de bun! Sperăm să vă placă și acest tort cu caise și să-l încercați!

INGREDIENTE:

Pentru biscuit:

-150 g de făină de grâu;

-2 linguri de făină pentru forma de copt;

-6 ouă;

-2 vârfuri de sare;

-150 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-110 g de unt topit;

-100 ml de lapte;

-10 g de praf de copt;

-40 g de pudră de cacao.

Pentru cremă:

-400 g de caise;

-3 caise pentru felii;

-50 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-10 g de gelatină;

-250 ml de smântână pentru frișcă de 30-35 %;

-4 linguri de gem de caise;

-fărâmituri de ciocolată;

-ciocolată rasă.

MOD DE PREPARARE:

1.Ungeți forma cu o lingură de unt și presărați cu 2 linguri de făină. Distribuiți făina pe toată suprafața formei, iar excesul de făină îl înlăturați.

2. Separați albușurile de gălbenușuri. În bolul blenderului adăugați albușurile de ou și sarea. Începeți să bateți la viteză mică timp de 1 minut mărind treptat viteza. Când albușurile s-au mărit în volum, adăugați zahărul și zahărul vanilat. Continuați să amestecați. Când ați obținut o compoziție cremoasă cu picuri ferme, adăugați gălbenușurile unul câte unul. Mixați timp de 2 minute încât gălbenușurile să se incorporeze în amestec. Adăugați untul topit într-o panglică lentă,

3. laptele, făina, praful de copt și cacao pudră. Amestecați la viteză mică.

4. Peste 1 minut opriți blenderul și continuați să amestecați cu o spatulă adunând aluatul de pe pereții vasului. Turnați aluatul în forma pregătită în prealabil și nivelați cu o spatulă.

5. Dați la cuptor. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute. Când aluatul s-a copt, scoateți din cuptor și faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că aluatul s-a copt și puteți să-l lăsați să se răcească.

6. Tăiați capatul tortului cu o grosime de 1 cm în felul următor: cu o mână țineți capacului tortei, iar cu cealaltă tăiați drept cu un cuțit ascuțit.

7. Transferați tortul tăiat înapoi în formă.

8. Cu o lingură scoateți miezul blatului astfel ca marginile tortei să râmână neatinse. Blatul înlăturat îl veți folosi mai târziu.

9. Pregătiți crema: Într-un bol adăugați caisele și le pisați cu un blender manual până veți obține o pastă omogenă. Adăugați zahărul și zahărul vanilat și amestecați cu mixerul până se incorporează în pastă.

10. Într-o cratiță mică adăugați gelatina și 4 linguri de apă. Amestecați bine și lăsați 2-3 minute să se umfle.

11. Cel3 3 caise le tăiați în felii și le lăsați la o parte.

12. Smântâna pentru frișcă o bateți cu mixerul până obțineți picuri stabile.

13. În cratița cu gelatină adăugați 3 linguri de pastă de caise și topiți la foc mic până gelatina se topeșete complet.

14. Gelatina obținută o transferați în compoziția de pastă și amestecați bine. Apoi incorporați smântâna pentru frișcă în compoziție până veți obține o cremă cremoasă și pufoasă.

15. În forma cu tort adăugați 1/2 din cantitatea de cremă și o nivelați uniform. Caisele tăiate felii le așezați în cremă presându-le puțin în cremă.

16. Acoperiți cu a doua jumătate de cremă

17. și acoperiți cu capacul tortei.

18. Fărâmiturile de blat înlăturate le tăiați în bucăți și în spațiul format dintre blat și capacul tortei le așezați pe margine, presându-le cu un cuțit. Dați la frigider pentru 2-3 ore.

19. Peste 2-3 ore cu un cuțit îndepărtați marginile tortei de formă și transferați tortul într-o farfurie.

20. Într-un bol adăugați 4 linguri de gem de caise și topiți la foc mediu până se topește complet și obțineți o pastă fluidă. Acoperiți cu gemul topit, atât marginile tortei, cât și suprafața ei.

21. Fărâmiturile de tort rămase le mărunțiți pînă obțineți ceva asemănător cu pesmet și acoperiți marginile tortei cu ea.

22. Suprafața tortei o acoperiți cu ciocolată rasă sau tăiată în felii subțiri.

Mușuroiul de cârțiță cu caise a ieșit delicios cu miros de caise prin casă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New