Tort de casă în câteva minute! Se coace într-un singur blat și iese foarte delicios: cu un minim de efort!

Astăzi, vă prezentăm rețeta unui tort de casă, gata în câteva minute, care se coace într-un singur blat și iese foarte delicios. Tortul este compus dintr-un blat de cacao, o bezea ușoară cu nuci și o cremă bogată de lapte condensat fiert. Fiecare strat adaugă o textură și un gust unic, creând un desert complex și satisfăcător. Merită să-i impresionați și dvs. pe cei dragi cu această bunătate!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 350 g de făină;

– 250 g de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 praf de sare;

– 18 g de praf de copt;

– 20 g de pudră de cacao;

– 4 gălbenușuri de ouă;

Pentru bezea:

– 4 albușuri de ouă;

– 1 praf de sare;

– 250 g de zahăr;

– 1 linguriță de suc de lămâie;

– 200 g de miez de nuci;

Pentru cremă:

– 200 g de unt;

– 500 g de lapte condensat fiert.

*Forma noastră are dimensiunile de 35×30 cm.

MOD DE PREPARARE:

1. Începeți pregătirea prin uscarea miezului de nuci într-o tigaie încinsă. După răcire, mărunțiți-l cu ajutorul unui blender.

2. Pregătiți aluatul: adăugați făina cernută, sarea și untul moale într-un bol adânc. Amestecați ingredientele bine cu mâinile, astfel încât să obțineți un aluat sfărâmicios.

3. După aceasta, adăugați gălbenușurile de ouă, praful de copt și pudra de cacao. Inițial, amestecați aluatul cu spatula. Mai apoi, treceți la frământatul cu mâinile. Trebuie să obțineți o bilă omogenă și nelipicioasă de aluat. Puneți-o într-o pungă de plastic și dați-o la frigider pentru 20-30 de minute.

4. Pregătiți bezeaua: bateți albușurile de ouă cu sarea, folosind mixerul pornit la viteză mare, până când veți obține o spumă care își menține bine forma.

5. Imediat după aceasta, adăugați treptat zahărul, continuând să bateți bezeaua timp de aproximativ 7-10 minute, până când va deveni fermă și lucioasă. La sfârșitul baterii, încorporați sucul de lămâie.

6. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o bucată de hârtie de copt, folosind sucitorul, într-un blat de formă dreptunghiulară. Puneți hârtia cu tot cu aluat în tavă și mai întindeți-l cu degetele, astfel încât să ocupe toată suprafața ei.

7. Transferați bezeaua peste blatul pregătit și distribuiți-o uniform. Presărați-o cu miez de nuci tocat mărunt.

8. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 160ºC, timp de 30 de minute.

9. Pregătiți crema: adăugați untul moale și laptele condensat fiert într-un bol adânc. Bateți ingredientele cu ajutorul unui mixer, până la omogenizare. 3-4 minute de baterie vor fi suficiente.

10. După ce ați scos blatul din cuptor și l-ați lăsat să se răcească, tăiați-l în patru bucăți egale.

11. Stratificați blaturile între ele, ungând trei cu cremă. Pentru comoditate, puteți folosi un poș de patiserie. În final, ungeți și laturile tortului cu cremă. Dați-l la frigider pentru câteva ore, sau chiar peste noapte.

12. Tortul este gata! Îl puteți porționa și savura cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!