Tort fără coacere. Se topește în gură de gustos ce e! Ușor și rapid de pregătit!

Tort incomparabil de delicios fără coacere. Combină perfect o bază nisipoasă, o cremă delicată cu aromă de caramel și o glazură moale de ciocolată cu nuci!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– 180 g de biscuiți sfărâmicioși de ciocolată;

– 10 g de pudră de cacao;

– 50 g de unt;

– 25 ml (2 linguri) de lapte;

Pentru cremă:

– 350 g de lapte condensat fiert;

– 300 ml de lapte;

– 1 ou;

– 35 g (7 lingurițe) de zahăr;

– 35 g (7 lingurițe) de amidon de porumb;

– 120 g de unt;

Pentru glazura de ciocolata:

– 100 g de ciocolată cu un conținut de cacao de 50%;

– 100 ml de smântână pentru frișcă cu un conținut de grăsime de 30-35%;

– 60 g de arahide prăjite.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blatul: rupeți biscuiții în bucăți și puneți-i în vasul unui blender. Pasați-i cu acesta, până când se vor transforma în fărâmituri.

2. Turnați-le într-un bol adânc și încorporați-le cu pudra cernută de cacao.

3. Topiți untul în cuptorul cu microunde și adăugați-l în bol. Amestecați foarte bine cu o lingură. Mai apoi, încorporați și laptele.

4. Puneți o formă pătrată și detașabilă pe platoul de servire. Tapetați pereții acesteia cu folie de acetat și transferați tot aluatul sfărâmicios în formă, răspândindu-l uniform cu lingura. Apoi presați-l un pic cu baza unui pahar. Puneți platoul în frigider.

Sfat: Forma noastră are dimensiunile de 16 pe 16 cm. Dacă veți folosi o formă rotundă, atunci pentru această cantitate de ingrediente, va trebui să alegeți una cu diametrul de 18 cm.

5. Pregătiți crema: adăugați zahărul, amidonul de porumb și oul într-o cratiță. Încorporați totul cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați și laptele în două etape.

6. Puneți cratița pe aragaz și gătiți crema la foc mediu, amestecând-o încontinuu, până când se va îngroșa. Din moment ce va da în clocot, mai gătiți-o timp de 1 minut și scoateți-o de pe foc. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei într-un bol cu apă și gheață.

7. Într-un bol adânc, bateți cu mixerul untul moale, de temperatura camerei. Acesta trebuie să devină pufos și cremos.

8. Acum, adăugați crema în două etape peste unt și continuați să o încorporați cu ajutorul mixerului.

9. În continuare, adăugați câte puțin lapte condensat fiert și amestecați foarte bine. Crema este gata. Aceasta a ieșit foarte gustoasă și își menține bine forma.

10. Asamblați tortul: peste blatul de biscuiți din formă, adăugați toată crema obținută și răspândiți-o uniform. Acoperiți tortul cu o folie alimentară și dați-l la frigider pentru ca crema să se stabilizeze pe parcursul a cel puțin 3 ore.

11. Pregătiți glazura de ciocolată: încălziți smântâna pentru frișcă în cuptorul cu microunde și încorporați-o cu ciocolata neagră, ruptă bucățele, folosind un tel.

12. Mărunțiți arahidele prăjite și amestecați-le cu glazura obținută de ciocolată.

13. Scoateți tortul din frigider și acoperiți suprafața acestuia cu glazură. Apoi mai dați-l la rece pentru 30-40 de minute.

14. Savurați tortul apetisant cu multă plăcere! Acesta a ieșit pur și simplu minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New