Tort „Karpatka” din aluat fiert de ciocolată! Este foarte simplu de pregătit!

M-am îndrăgostit de acest tort de la prima vedere și de la prima bucățică pe care am gustat-o! Este foarte delicios și se prepară destul de ușor. Crema acestuia este fiartă, fină și cu gust de înghețată. Dintr-o listă de ingrediente accesibile, veți obține un tort de nota zece! Merită să-l încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 ml de apă;

– 4-5 ouă;

– 120 g de făină;

– 80 g de unt;

– jumătate de linguriță de sare;

– 2 lingurițe de pudră de cacao;

Pentru cremă:

– 500 ml de lapte;

– 150 g de zahăr tos;

– 60 g de amidon de porumb;

– 160 g de unt;

– 2 ouă;

– 8 g de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți crema: spargeți ouăle într-o crăticioară, adăugați zahărul tos și cel vanilat, amidonul de porumb și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați și laptele, turnându-l într-un jet subțire.

2. Puneți cratița pe foc mediu. Pregătiți crema, amestecând-o încontinuu, până când se va îngroșa.

3. Scoateți-o de pe foc și turnați crema într-un bol. Acoperiți-o în contact cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

4. Pregătiți aluatul: puneți untul moale, sarea și apa de temperatura camerei într-o crăticioară. Puneți-o pe foc și amestecați compoziția încontinuu, până la dizolvarea completă a untului.

5. Când apa a început să fiarbă, cerneți făina în crăticioară și amestecați totul foarte bine cu o spatulă, până când veți obține o bilă omogenă de aluat fiert. La această etapă, focul trebuie să fie foarte mic.

6. Scoateți aluatul de pe foc. Adăugați câte un ou în el și amestecați-l până la omogenizare, folosind mixerul. Aluatul va deveni moale și foarte fin. Imediat după aceasta, încorporați și pudra de cacao.

7. Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți-le pe două bucăți de hârtie de copt. Coaceți foile de tort în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 10 minute. Apoi scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească pe masă.

8. Între timp, bateți untul de temperatura camerei (pentru cremă) cu mixerul pornit la viteză mare, până când va deveni pufos. Apoi luați câte puțină cremă răcită și încorporați-o cu untul bătut, folosind mixerul. Crema este gata!

9. Asamblați tortul: tăiați fiecare blat în patru bucăți egale. Apoi ungeți fiecare foaie cu cremă și stratificați-le între ele. În final, puteți decora laturile tortului cu arahide tocate mărunt, fulgi de nucă de cocos sau fulgi de migdale. Dați-l la frigider pentru câteva ore, ca să se hidrateze bine.

10. După aceasta, porționați desertul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!