Tort „Moccacino” cu blaturi bine hidratate de mac, brânză și ciocolată! Foarte aspectuos și delicios!

Astăzi dorim să vă împărtășim rețeta unui tort delicios, format din 3 blaturi moi și pufoase, care sunt combinate între ele cu o cremă aromată de cafea. Acest desert este atât de deosebit și atât de aspectuos, încât poate fi pregătit și pentru o zi specială. Cu siguranță, va fi apreciat de oricine-l va gusta! Merită să fie pregătit!

INGREDIENTE:

Pentru blatul de brânză:

– 6 ouă;

– 180 g de zahăr;

– 200 g de margarină sau de unt (dar mai bine unt);

– 800 g de brânză de vaci;

– 40 g de amidon de porumb;

Pentru blatul de ciocolată:

– 200 g de margarină sau unt;

– 130 g de zahăr;

– 100 ml de lapte;

– 5 linguri de pudră de cacao;

– 4 ouă;

– 1 praf de sare;

– 180 g de făină;

– 1 lingură de praf de copt (fără vârf);

Pentru blatul de mac:

– 4 ouă;

– 1 praf de sare;

– 130 g de zahăr;

– 180 g de făină;

– 1,5 lingurițe de praf de copt;

– 100 ml de lapte;

– 120 g de semințe de mac fierte la abur și măcinate;

– 100 g de miez de nuci măcinat;

– 1,5 linguri de unt sau de smântână fermentată;

Pentru cremă:

– 200 ml de cafea cu lapte sau apă;

– 150 ml de lapte;

– 120 g de zahar;

– 40 g de amidon de porumb;

– 100 g de miez de nuci măcinat;

– 180-200 g de unt;

Pentru glazură:

– ciocolată neagră;

– smântână pentru frișcă 33%.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru blatul de brânză, separați și adăugați gălbenușurile de ou, amidonul de porumb, untul moale sau margarina și brânza de vaci într-un bol adânc. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender de imersie, până când veți obține o compoziție omogenă.

2. Pentru blatul de ciocolată, adăugați untul moale sau margarina, zahărul, laptele și pudra de cacao într-o crăticioară. Amestecați și puneți vasul pe foc. Aduceți ingredientele în punctul de fierbere. După aceasta, mai gătiți-le la foc mediu timp de 3 minute. Scoateți vasul de pe foc și lăsați amestecul să se răcească până la temperatura de 60-70°C.

3. Între timp, bateți 4 ouă cu un praf de sare și 100 g de zahăr. Folosiți mixerul și bateți-le până când vor deveni foarte pufoase și vor lua forma telului.

4. După aceasta, începeți să încorporați făina cu ouăle bătute. Adăugați câte puțin și amestecați atent cu telul prin mișcări circulare. De asemenea, încorporați și amestecul călduț de ciocolată.

5. Turnați aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și răspândiți-l uniform. Dați tava la cuptor și coaceți blatul timp de 15 minute la temperatura de 180°C.

*Forma noastră este de 25*30 cm.

6. Bateți cele 6 albușurile rămase cu un praf de sare, folosind mixerul. Masa finală trebuie să ia forma telului.

7. Acum, adăugați puțin câte puțin ouăle bătute în amestecul de brânză și amestecați-le bine cu spatula.

8. Scoateți blatul de ciocolată din cuptor și întindeți compoziția de brânză peste el. Coaceți totul împreună încă 50 de minute la aceeași temperatură. După aceasta, să-l scoateți și să-l lăsați să se răcească în tavă.

9. Pregătiți blatul de mac: bateți ouăle cu un praf de sare, folosind mixerul. Adăugați treptat zahărul și continuați să le bateți, până când veți vedea că iau forma telului. Apoi adăugați făina și praful de copt și amestecați deja cu telul.

10. După aceasta, adăugați lapte de temperatura camerei, miezul de nuci măcinat, semințele de mac măcinate și untul moale. Amestecați.

11. Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (de aceeași dimensiune ca și cea cu blatul de ciocolată). Coaceți blatul de mac în cuptorul preîncălzit până la 170°C, timp de 40 de minute.

12. Pregătiți crema: adăugați amidonul de porumb și zahărul într-o crăticioară. Apoi încorporați laptele și cafeaua cu lapte sau apă caldă. De asemenea, adăugați miezul măcinat de nuci. După amestecare, puneți vasul pe foc și fierbeți crema până la îngroșare. Scoateți-o de pe foc și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

13. Bateți untul moale cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare, până când va deveni pufos și cremos. Apoi începeți să adăugați câte puțină cremă răcită, continuând să amestecați totul cu mixerul.

14. Asamblați tortul: uniformizați suprafața blatului de mac, îndepărtând stratul superior cu un cuțit. Astfel, se va putea îmbiba mai bine cu cremă.

15. Ungeți blatul de brânză cu crema obținută, apoi adăugați blatul de mac deasupra, cu partea uniformizată în jos. După aceasta, acoperiți-l cu o glazură de ciocolată, pe care o puteți pregăti pe o bain-marie. Lăsați tortul peste noapte în frigider să se hidrateze.

16. Scoateți tortul din frigider, porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New