Tort „Napoleon” cu cremă „Diplomat” – vă va cuceri din prima îmbucătură!

Vă prezentăm încă o rețetă de tort „Napoleon”, care nu presupune coacerea multor blaturi. Va fi suficient să coaceți doar patru blaturi, să le tăiați în jumătate și să obțineți suficiente foi pentru a asambla un asemenea deliciu. De asemenea, tortul este stratificat cu o cremă fiartă foarte apetisantă, pe care vă recomandăm să o încercați și dvs., dacă nu ați făcut-o până acum. Ea se potrivește de minune în această rețetă.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 300 g de făină (plus făină pentru înfăinare);

– 200 g de unt congelat;

– 120 ml de apă rece;

– 1 ou;

– 1 praf de sare;

– 1 lingură de oțet de mere de 6%;

Pentru crema „Diplomat”:

– 750 ml de lapte;

– 3 ouă;

– 40 g de amidon de porumb;

– 40 g de făină;

– 230 g de zahăr tos;

– 20 g de zahăr vanilat;

– 50 g de unt;

– 500 g de smântână pentru frișcă de 33%;

Pentru decor:

– fărâmituri de blat;

– zahăr pudră;

– zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: Într-un bol adânc, încorporați făina și sarea, amestecând cu o lingură. După aceasta, începeți să dați untul congelat prin răzătoarea mare, înmuindu-l constant în făină. Amestecați ingredientele foarte bine cu mâna, astfel încât să obțineți un aluat sfărâmicios.

2. Adăugați oțetul și oul într-o cană cu apă foarte rece și amestecați cu o furculiță. Turnați lichidul obținut peste compoziția de unt din bol și frământați aluatul final – mai întâi amestecați cu furculița sau spatula, apoi cu mâna. Împărțiți aluatul în 4 părți egale, modelându-le în formă de bile și puneți-le în congelator pentru 30-60 de minute.

3. Între timp, pregătiți crema „Diplomat”: Turnați laptele într-o cratiță și puneți-l pe foc să se înfierbânte bine. Într-un castron separat, amestecați cu un tel făina și amidonul cernut, zahărul, și ouăle. După aceasta, turnați puțin lapte fierbinte și amestecați. Apoi turnați acest amestec în lapte, amestecând în continuu și puneți cratița pe foc. Aduceți crema în punctul de fierbere, amestecând cu telul. După apariția primelor bule de fierbere, mai gătiți-o timp de 1 minut. Scoateți cratița de pe foc.

4. Adăugați untul și zahărul vanilat. Amestecați foarte bine, până când veți obține o compoziție omogenă. Acoperiți crema cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet.

5. Înfăinați câte o fâșie de hârtie de copt. Scoateți câte o bilă de aluat din frigider și întindeți-o în formă de blat subțire și dreptunghiular. Înțepați suprafața acestuia cu o furculiță. Coaceți fiecare foaie de tort în cuptorul preîncălzit până la 190°C, timp de 8-10 minute.

6. După ce le veți scoate din cuptor, cât vor fi încă foarte fierbinți, să le uniformizați marginile cu ajutorul unei rigle și să tăiați fiecare blat în jumătate. Astfel, veți obține 8 foi dreptunghiulare, de aceeași dimensiune. Păstrați marginile decupate. Veți avea nevoie de ele pentru a decora desertul.

7. Când crema s-a răcit complet, bateți smântâna pentru frișcă cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare, până când se va transforma într-o compoziție pufoasă și fermă. Pentru aceasta, smântâna trebuie să fie foarte rece.

8. Bateți crema răcită cu mixerul pornit la viteză medie, până când va deveni din nou pufoasă. Ea trebuie să fie la fel de rece ca smântâna pentru frișcă. Înainte de aceasta, noi am ținut-o în frigider timp de jumătate de oră. Apoi începeți să adăugați câte 2-3 linguri de cremă în compoziția de smântână și să mixați amestecurile până la omogenizare.

9. Asamblați tortul, suprapunând blaturile pe o fâșie de hârtie de copt și ungându-le cu un strat generos de cremă. În final, ungeți suprafața și părțile laterale ale tortului cu cremă.

10. Fărâmițați resturile de blat, apoi încorporați-le cu puțin zahăr vanilat și zahăr pudră. Decorați tortul cu aceste fărâmituri. Puneți-l în frigider pentru 6-8 ore, sau până în ziua următoare.

11. Scoateți desertul din frigider și transferați-l pe un platou. Porționați-l și savurați-l cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!