Tort „Praga” – se prepară din pandișpan cu cacao și cremă delicată de unt!

Ingrediente:

-35 g pudră de cacao;

-375-400 g făină

-70 g ciocolată;

-55 g gem de caise;

-280 g unt;

-120 g lapte condensat fără zahăr;

-7 g zahăr vanilat;

-6 ouă (360 g);

-1 gălbenuș de ou;

-20 ml apă;

-150 g zahăr.

Mod de preparare:

1.Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați 6 gălbenușuri cu 75 g zahăr tos într-o spumă pufoasă. Albușurile mixați-le până devine o masă densă, apoi adăugați 75 g de zahăr și continuați să amestecați până compoziția devine pufoasă.

2.Combinați compozițiile de albuș și gălbenuș într-un bol. Amestecați încet în aceeași direcție. Adăugați făina și pudra de cacao cernute.

3.În aluat turnați 40 g de unt topit (cu temperatura de 28-30°) și amestecați. Ungeți forma de copt cu unt și presărați-o cu făină (cu diametrul de 23 cm), apoi turnați aluatul. Coaceți în cuptorul preâncălzit la 200° timp de 30 minute.

4.Blatul gata lăsați-l în formă pentru 5 minute, apoi întoarceți-l pe un grătar (astfel va intra aer, dacă îl veți pune pe farfurie acesta se va înmuia de la aburi și după răcire va avea un gust uscat). Lăsați blatul să se răcească de tot, apoi înveliți-l în folie alimentară.

5.Mixați bine gălbenușul rămas cu 20 ml de apă. Adăugați laptele condensat și amestecați. Puneți compoziția la foc mic și fierbeți până se îngroașă, puteți să gătiți compoziția și pe bain-marie. Când e gata, lăsați-o să se răcească.

6.Bateți 200 g de unt cu zahărul vanilat, și adăugați treptat masa în compoziția cu lapte condensat. De fiecare dată amestecați. La final, în cremă puneți 10 g pudră de cacao și amestecați.

7.Tăiați blatul în trei blaturi mai subțiri. Primele două ungeți-le cu cremă de cacao și formați tortul. Încălziți gemul de caise și dați-l prin sită. Ungeți tortul cu gem.

8.Topiți 70 g de ciocolată și 40 g de unt în microunde sau pe bain-marie. Turnați glazura peste tort și puneți-l la frigider pentru minim 30 de minute.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New