Tort „Trei dorințe” – această rețetă are peste 30 de ani!

Acest tort este format din trei blaturi: cu semințe de mac, miez de nuci și stafide. Toate acestea sunt combinate stratificate cu ajutorul unei creme rafinate și delicioase, pregătite din lapte condensat fiert și unt. Este un desert foarte deosebit, în stare să cucerească din prima cu gustul și aspectul său!

INGREDIENTE:

Pentru 1 blat: (veți avea nevoie de 3 blaturi în total):

– 125 g de smântână fermentată (cu un conținut de grăsime de 20%);

– 100 g de zahăr tos;

– 80 g de făină;

– 1 ou;

– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

Pentru umplutură:

– 70 g de stafide;

– 70 g de semințe de mac;

– 70 g de miez de nuci (sau arahide);

Pentru cremă:

– 200 g de unt de 82 %;

– 1 conservă de lapte condensat fiert;

Pentru glazură:

– 45 g de unt;

– 3 linguri de zahăr tos;

– 1,5 linguri de smântână fermentată;

– 2,5 linguri de pudră de cacao.

*Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie de temperatura camerei.

*Diametrul formei noastre de copt este de 24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați oul, zahărul tos și cel vanilat într-un bol adânc. Bateți ingredientele cu ajutorul unui mixer, până când veți obține o compoziție albicioasă (timp de aproximativ 30 de secunde).

2. Cerneți bicarbonatul de sodiu în smântâna fermentată și amestecați. Smântâna va face spumă și va crește în volum. O adăugați imediat în castronul cu restul ingredientelor și amestecați totul foarte bine cu ajutorul mixerului.

3. Cerneți făina în amestecul rezultat și amestecați cu o spatulă sau cu un tel.

4. Adăugați stafidele uscate și spălate în prealabil în aluat. Amestecați.

5. Turnați aluatul în formă, care trebuie să fie mai întâi tapetată cu hârtie de copt. Distribuiți-l uniform și dați-l în cuptorul preîncălzit până la 180°C, pentru aproximativ 18-20 de minute (până se rumenește ușor).

6. Coaceți și celelalte două blaturi în același mod. Unul cu semințe de mac și unul cu nuci (nucile trebuie prăjite și tocate mărunt cu blenderul).

7. Pregătiți crema: puneți untul moale într-un castron și bateți-l cu un mixer până când va deveni albicios și pufos (timp de aproximativ 7 minute).

8. Amestecați laptele condensat fiert cu ajutorul unui mixer, astfel încât să fie cât mai omogen. Apoi adăugați câte o lingură de lapte condensat în unt, amestecându-l de fiecare dată cu mixerul până la omogenizare.

9. Asamblați tortul: așezați blatul cu miez de nuci la baza platoului de servire. Întindeți uniform jumătate din crema obținută peste el. Așezați următorul blat cu semințe de mac și întindeți uniform cealaltă jumătate de cremă. Puneți blatul cu stafide deasupra. După aceasta, înveliți tortul în folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei peste noapte. În final, puneți desertul în frigider pentru câteva ore.

10. Pregătiți glazura: cerneți pudra de cacao într-o crăticioară, adăugați zahărul tos, smântâna fermentată și untul. Amestecați. Puneți vasul pe aragaz și încălziți ingredientele, amestecându-le încontinuu, până când amestecul se va omogeniza. Însă nu-l lăsați să fiarbă.

11. Înainte de a-l servi, glazurați tortul și decorați părțile laterale cu arahide prăjite, tocate mărunt, dacă doriți.

12. Porționați-l și savurați-l cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!