Tortul „Ruinele Contelui” – rețetă veche de familie, o urmez de fiecare dată cu mare drag!

Vă prezentăm rețeta unui tort deosebit de bun, care combină textura crocantă a bezelei cu finețea delicată a cremei Charlotte și gustul miezului de nuci, care completează totul cu aroma sa.

Acest tort este compus din două straturi de bezea, între care se află câte un strat de cremă de cacao și unul de cremă albă, presărată cu miez de nuci tocat mărunt. Rezultatul final este un tort impresionant, atât din punct de vedere vizual, cât și gustativ, care va fi cu siguranță apreciat de toți cei care îl vor încerca.

INGREDIENTE:

Pentru bezea:

– 6 albușuri de ouă ( 190 – 210 g);

– 300 g de zahăr;

– 1 praf de sare;

Pentru crema Charlotte:

– 6 gălbenușuri de ouă;

– 200 g de zahăr;

– 250 ml de lapte;

– 450 g de unt de 82 %;

– 1 lingură de pudră de cacao;

– jumătate de lingură de coniac (sau de esență de vanilie);

Pentru decor:

– 1-1,5 pahare de miez de nuci.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți bezeaua: separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați sarea la albușuri și bateți-le cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare, până când obțineți o spumă densă care își păstrează bine forma. Apoi adăugați treptat zahărul, continuând să bateți la viteză mare. După ce ați adăugat tot zahărul, opriți mixerul și amestecați bine cu o spatulă. Continuați să bateți la viteză mare, până când obțineți o bezea densă și lucioasă.

2. Transferați bezeaua într-un poș mare de patiserie și tăiați vârful acestuia. Aplicați bezelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.

3. Coaceți bezelele în cuptorul preîncălzit până la 110°C, folosind setarea de coacere sus-jos cu convecție sau ventilator, timp de 4,5 ore. După aceasta, opriți cuptorul, deschideți ușor ușa și lăsați bezelele să se răcească complet, timp de câteva ore.

*Timpul de coacere poate varia, în funcție de caracteristicile cuptorului dvs.

4. După ce s-au răcit complet, treceți atent cu cuțitul uscat printre bezele, astfel încât să le dezlipiți una de alta.

5. Pregătiți crema: turnați laptele și zahărul într-o crăticioară. Amestecați și încălziți totul pe foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet și amestecul ajunge aproape de punctul de fierbere.

6. Într-un bol rezistent la căldură, bateți gălbenușurile cu ajutorul unui tel. Adăugați treptat siropul de lapte, amestecând energic. Puneți bolul pe o bain-marie și încălziți crema până se îngroașă (timp de 6-8 minute), amestecând-o în continuu. Consistența acesteia trebuie să fie ca cea a laptelui condensat.

7. Lăsați crema să se răcească complet, timp în care va deveni mai groasă.

8. După ce crema s-a răcit complet, luați untul moale și bateți-l cu ajutorul mixerului pornit la viteză mare, timp de 15 minute, până devine deschis la culoare și își mărește volumul. Apoi, adăugați treptat crema răcită, continuând să bateți până când totul este bine amestecat.

9. Amestecați crema cu spatula, apoi continuați să o bateți cu mixerul, adăugând coniacul sau esența de vanilie.

10. Împărțiți crema în jumătate și cerneți pudra de cacao în una dintre ele. Amestecați cu ajutorul mixerului, până la omogenizare.

11. Asamblați tortul: împărțiți numărul de bezele în jumătate (păstrând câteva pentru decor) și formați baza tortului din prima parte. Pentru aceasta, ungeți laturile acestora cu cremă de cacao și uniți-le între ele. Dacă v-au mai rămas bezele, puteți să completați spațiile libere dintre bezelele blatului cu ele.

12. Distribuiți o parte din crema albă deasupra și presărați-o generos cu miez de nuci tocat mărunt, pe care va trebui mai întâi să-l uscați bine într-o tigaie.

13. În final, adăugați încă un blat de bezele, unite între ele cu cremă de cacao. Ungeți laturile blaturilor cu crema rămasă (de cacao). Decorați tortul cu crema albă rămasă, aplicând-o cu ajutorul unui poș de patiserie, în formă de bezele mici. Presărați-le cu miez de nuci. Dați tortul la frigider pentru 15-20 de minute, ca să se stabilizeze.

14. Scoateți tortul din frigide și decorați-i laturile cu bezea măcinată. Dați-l din nou la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

15. Tortul este gata! Îl puteți porționa și savura cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!