Toți cei care gustă aceste roșii, îmi cer rețeta! Chiar și marinada se bea până la ultima picătură!

După ce am încercat această rețetă de roșii marinate pentru iarnă, am început să conserv mai multe borcane anume așa. Îmi plac mai mult decât cele pregătite după rețeta tradițională. Au un gust mult mai bogat. Vă recomand și dvs. să pregătiți măcar 2 borcane. O să vă cucerească cu gustul lor.

INGREDIENTE:

Pentru 4 borcane de 1,5 l:

– ~ 4 kg de roșii;

– 2 cepe mari (300 g);

– 1 legătură de mărar;

– 1 legătură de pătrunjel;

– 1 legătură de busuioc;

– 1 căpățână mare de usturoi;

– 2 morcovi (250 g);

– 2 ardei grași (250 g);

– 2 ardei iuți;

– 4 frunze de dafin;

– 20 boabe de ienibahar;

– 8 cuișoare;

– 40 boabe de piper negru;

Pentru marinadă:

– 1 l de apă;

– 1 lingură cu vârf de sare grunjoasă (40 g);

– 3 linguri de zahăr (75 g);

– 75 g de oțet de 9 %.

MOD DE PREPARARE:

1. La baza fiecărui borcan curat de 1 l, adăugați puțină ceapă tăiată în formă de jumătăți sau sferturi de rondele. După aceasta, umpleți borcanele cu roșii curate, cărora va trebui să le tăiați codițele, ca să nu crape în timpul prelucrării termice. Apoi adăugați câte 1 frunză de dafin în fiecare borcan.

2. Umpleți borcanele cu apă clocotită, acoperiți-le cu capace, fără să le închideți ermetic și lăsați-le să se încălzească timp de 20 de minute.

3. Între timp, treceți mărarul, pătrunjelul, busuiocul și usturoiul decojit prin mașina de tocat carnea. De asemenea, tocați morcovii și ardeii dulci și iuți. Amestecați pasta obținută.

4. Vărsați apa din borcane într-o cratiță. Puneți pasta de legume și verdeață în ea. De asemenea, adăugați sarea și zahărul.

5. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada în punctul de fierbere. Din acest moment, mai lăsați-o să fiarbă timp de 5 minute. Apoi stingeți focul și adăugați oțetul. Amestecați.

6. Adăugați boabele de ienibahar, boabele de piper negru și cuișoarele în fiecare borcan. După aceasta, umpleți-le cu marinada clocotită.

7. Închideți-le ermetic cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le sub o pătură călduroasă, până când se vor răci complet. Apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna roșii marinate cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New