Transformați-vă teritoriul într-un loc minunat pentru odihnă! 10 arbuști excepționali care vă vor face grădina incredibil de frumoasă!

Primăvara, este imposibil să treceți pe lângă o plantă înflorită, care atrage cu aroma sa îmbietoare. E grozav când un astfel de arbust crește chiar în grădina dumneavoastră!

Arbuștii ornamentali vor decora teritoriul, vor înnobila gardul și vor transforma potecile. Însă nu este atât de ușor să alegeți planta potrivită, din cauza diversității incredibil de mari! Iată 10 cei mai frumoși arbuști potriviți pentru clima noastră.

1.Lonicera

Un arbust decorativ, dar și fructifier în același timp. Fructele mari albastre au un gust amărui, dar sunt bogate în vitamine. Arbustul de loniceră va înfrumuseța orice teritoriu. Unii grădinari utilizează lonicera în calitate de gard viu.

2.Hortensia

Această plantă amatoare de umiditate vă va uimi prin varietatea de specii, diferite forme ale florilor și o paletă bogată de culori. Hortensia bucură ochii cu o înflorire frumoasă din iulie până în septembrie.

În grădinăritul ornamental, aceasta este, de obicei, plantată în grădinile umbrite și lângă terase. De asemenea, din arbuștii rămuroși se obține niște paturi înfloritoare minunate.

3.Forsythia

Un arbust ornamental popular în Europa, care marchează sosirea primăverii. Frunzele galbene de o culoare intensă apar doar după ce se sfârșește perioada de înflorire. Iar toamna capătă o culoare roșietică. O priveliște excepțională!

4.Călin (Viburnum)

O plantă nu doar frumoasă, dar și foarte utilă. Începând cu luna mai până în iunie, călinul va înfrumuseța grădina cu flori albe luxuriante, iar pe timp de iarnă vă va bucura cu fructe roșii gustoase.

5.Calluna vulgaris (Iarba neagră)

Arbustul peren permanent verde este o minunată plantă meliferă. Înflorește din iulie până în septembrie. Este un arbust scund, care se întinde pe suprafața pământului.

6.Rhododendron (Azalee de grădină)

Pentru a crește o astfel de tufă superbă, trebuie să depuneți efort. Planta iubește umbra și umiditatea și, de asemenea, nu tolerează înghețurile.

Rhododendronii sunt de obicei plantați lângă conifere: molid, pin, tuia. Florile viu colorate pe fundalul verdeții întunecate impresionează!

7.Spiraea

Crenguțele sale curbate grațios și coroana rămuroasă fac din spiraea unul dintre cei mai frumoși arbuști decorativi. Din diversitatea de soiuri veți putea alege arbustul care se va încadra perfect în orice grădină.

8.Philadelphus cronarius (Iasomie)

Cel mai popular arbust printre grădinari cu o aromă divină. Iasomia înflorește la începutul și mijlocul verii. Nu este o plantă pretențioasă și poate crește în orice tip de sol și în orice condiții de iluminare.

9.Liliac

Acest arbust frumos i-a cucerit deja pe toți cu parfumul și splendoarea sa. Cine în copilărie nu a căutat floarea cu 5 petale și nu i-a adus mamei un buchet format din crenguțe înmiresmate? Liliacul se va potrivi oricărui design peisagistic.

10.Trandafir

Arbustul de trandafir se umple în luna mai cu flori gingașe de nunațe alb, roz și violet. Fructele sale sunt folosite în scopuri medicinale.

Imaginați-vă cum veți inspira aroma fină și cum veți admira darurile naturii în fiecare zi. Creați-vă grădina visurilor!

Spor la grădinărit!