Treisprezece variante geniale de utilizare a cârligelor pentru rufe în gospodărie!

Ați știut că puteți să utilizați cârligele pentru rufe într-o sumedenie de moduri folositoare? Până în prezent le-ați folosit pentru îndeplinirea sarcinilor simple, dar acum a sosit momentul faimei lor!

Cu ajutorul acestor trucuri simple cârligele vechi vor deveni instrumentul dumneavoastră preferat! Dacă aveți nevoie de ceva ingenios sau folositor, aceste trucuri vă vor fi pe plac.

1. SUPORTUL PENTRU EȘARFE

Păstrarea eșarfelor determină întotdeauna o grămadă de bătăi de cap, dar de acum puteți să le evitați. Dacă nu ați reușit să găsiți o soluție potrivită pentru depozitarea lor, încercați să le atârnați frumos și îngrijit cu ajutorul cârligelor pentru rufe!

2. PRINZĂTORUL LINGURII

Acest truc este simplu, dar genial. Fixați un cârlig pentru rufe de orice lingură de lemn (folosită pentru amestecarea supei, de exemplu).

Când va trebui să vă îndepărtați de plită, cârligul se va agăța de marginea cratiței și nu va permite lingurii dumneavoastră să se scufunde în lichidul fierbinte.

3. ATÂRNAREA FOTOGRAFIILOR

O idee veselă pentru toată familia! Vopsiți cârligele în diferite culori cu acuarele sau scotch decorativ, după care atârnați pozele pe o sfoară cu ajutorul lor.

4. SUPORTUL PENTRU CĂȘTI

Ca să evitați încurcarea și înnodarea căștilor în geantă, înfășurați-le pe degete, dar nu foarte strâns. Apoi scoateți-le de pe degete și fixați-le cu un cârlig.

5. SUPORTUL PENTRU ȚINTE ȘI CUIE

Ca să vă țineți degetele la distanță de ciocan, vă propunem o variantă sigură: folosiți un cârlig pentru sprijinirea țintei!

6. CÂRLIGUL PENTRU GHEMUL DE LÂNĂ

De acum va fi mult mai simplu să găsiți capătul ghemului de lână! Nu va mai trebui să legați noduri sau să ascundeți capătul sub alte fire. Pur și simplu fixați-l cu un cârlig pentru rufe!

7. BEȚIȘOARELE PENTRU MÂNCARE

Dezasamblați cârligul și fixați 2 bețe chinezești pentru mâncare pe arcul lui metalic. Astfel utilizarea lor va fi mult mai confortabilă!

8. ODORIZANTUL PENTRU MAȘINĂ

Lipiți biluțe de fetru pe un cârlig, după care fixați-l pe orificiul de ventilare. Picurați 2-3 stropi de ulei esențial de iasomie pe biluțele de fetru și obțineți o aromă minunată în salonul automobilului dumneavoastră!

9. SUPORTUL PENTRU PERIUȚA DE DINȚI

Acest șiretlic este ideal pentru călătorii, când nu vreți ca periuța dumneavoastră de dinți să stea întinsă pe o suprafață dubioasă. Pur și simplu fixați un cârlig sub un unghi de 45° pe coada periuței. Apoi sprijiniți-le de masă.

10. SIGILAREA PUNGILOR DE PLASTIC ȘI DE HÂRTIE

Fie că este vorba de orez, făină sau fulgi de porumb, cârligele vă vor ajuta să mențineți prospețimea produselor dumneavoastră, fără să le permită să se umezească sau să-și piardă aromele, dacă pungile lor nu prezintă închizători moderne de tipul „zip” („fermoar”).

11. CÂRLIGUL CA ȘTAMPILĂ PENTRU ACTIVITĂȚILE CREATIVE ALE COPIILOR

Copiii dumneavoastră vor iubi să picteze cu ajutorul cârligelor, dacă îi veți învăța! Pur și simplu trebuie să scufundați cârligul în vopsea, după care să lăsați urme pe hârtie cu ajutorul lui — exact ca cu o ștampilă. Puteți să amestecați culorile și să creați ornamente interesante.

12. UMERAȘUL PENTRU PANTALONI

Deși sunt scumpe și populare, umerașele pentru pantaloni nu sunt întotdeauna confortabile. Dacă v-ați săturat să pierdeți timpul cu ele, pur și simplu folosiți un umeraș obișnuit, dar… cu 2-3 cârlige!

13. ORGANIZATOARELE PENTRU ACTE ȘI CORESPONDENȚĂ

În loc să sortați corespondența în mormane, care, inevitabil, vor cădea unele pe altele, marcați scrisorile sau hârtiile, pe care trebuie să le aruncați sau le considerați inutile, dar nu le puteți încă duce la coșul de gunoi, cu un cârlig roșu. Astfel nu veți arunca întâmplător facturile curente!

Spor la treabă!