Treizeci și șase de greșeli din renovarea apartamentului, pe care niciodată nu trebuie să le săvârșiți!

Bine de știut!

În apartamentul visurilor dumneavoastră este important totul: de la finisajele de bază și până la instalarea corectă a ușilor. Sperăm că, studiind acest articol, veți evita cele mai răspândite greșeli săvârșite în timpul renovării locuințelor.

1. Nu blocați spațiul liber de sub cadă. Vreodată veți avea nevoie de acces la supape și țevi. De asemenea, rezervați din timp locul pentru montarea contoarelor.

2. Blatul de lucru din bucătărie nu trebuie să se afle departe de aragaz sau plită.

3. Mocheta are mai multe dezavantaje decât avantaje. Luați aceste lucruri în considerație, când alegeți materialul pentru acoperirea podelelor.

4. Dulapurile suspendate din bucătărie trebuie amplasate la nivelul ochilor — nici mai sus, nici mai jos.

5. Parchetul laminat nu este cea mai bună soluție pentru bucătărie. Orice inundație va fi urmată de umflarea acestui material.

6. Faianța absolut albă din camera de baie va crea asocieri cu spitalul. Folosiți nuanțe mai calde — crem, spumă de lapte — sau combinații de culori.

7. Dacă bucătăria este dreptunghiulară, nu amplasați mobila în linie dreaptă. Astfel veți pierde mult spațiu folositor. Mobila tip colțar este mai funcțională.

8. Nu economisiți un surplus de jumătate de metru pentru debara sau dressing: oricum spațiul din odaie nu va deveni astfel mai mare. Iar în garderobă fiecare centimetru poate fi folosit eficient.

9. Nu vă apucați de renovare, fără a avea un plan de acțiune. Amplasarea cablurilor electrice va depinde de modul, în care veți aranja mobilierul și de locurile, în care se vor afla prizele. Păstrați neapărat schema instalației electrice.

10. Pe podeaua întunecată se vede fiecare fir de praf. Luați neapărat acest lucru în considerație, îndeosebi dacă aveți animale de companie.

11. Cel mai probabil o singură priză în camera de baie va fi insuficientă, îndeosebi dacă planificați să instalați un boiler.

12. Cel mai bine ar fi să instalați întrerupătoare cu funcția de reglare a intensității luminii în odăi (mai ales în camera copiilor).

13. Pardoseala încălzită, îndeosebi în camerele cu gresie pe podea, reprezintă un adevărat colac de salvare în sezonul rece. Dar mai întâi decideți cum veți aranja mobila — podeaua caldă nu este necesară sub frigider.

14. Montați un canal larg pentru cabluri la intrarea în apartament. S-ar putea să există multe fire, pe care va trebui să le mascați cu grijă.

15. Montați întrerupătoarele la înălțimea de 89-90 cm.

16. Sistemul incorporat de iluminare din bucătărie este, de obicei, foarte slab. Optați pentru iluminarea suplimentară — de exemplu, sub dulapurile suspendate.

17. Este confortabil, când există 2 întrerupătoare pe holul lung (la fiecare capăt), ca să nu fie căutate pe întuneric.

18. Alegeți gresie netedă pentru podele. Altfel curățenia va dura foarte mult.

19. Instalați geamuri cu funcția de microventilație. Iar dacă aveți copii, alegeți și mecanismele speciale de protecție.

20. Ușile interioare cu panouri de sticlă nu sunt întotdeauna soluția potrivită. De exemplu, se creează o situație neplăcută, când copilul doarme în camera sa, iar pe hol arde lumina.

21. Montați un profil de mascare pe marginile căzii, ca să nu se adune apă sub ea.

22. Cel mai bine ar fi să montați deodată prize duble peste tot.

23. Angajați specialiști pentru realizarea finisajelor calitative la nivelul pantelor înainte de instalarea geamurilor.

24. Cada trebuie să fie înclinată puțin în direcția scurgerii.

25. Cel mai bine ar fi să cumpărați gresie și faianță cu rezervă, ca să le puteți folosi în cazul posibilelor deteriorări. Trebuie să le verificați deodată: deseori ajung bucăți de gresie/faianță de diferite nuanțe în aceeași cutie.

26. Aveți grijă neapărat de izolarea fonică a țevilor de plastic din sistemul de canalizare.

27. Tavanele suspendate, îndeosebi în camera de baie, sunt binevenite. Dacă vecinii vă vor inunda, tavanul va reține apa.

28. Nu suspendați televizorul sau alte obiecte grele pe pereții din gips-carton.

29. Ca să nu renovați iarăși pereții, în primul rând schimbați geamurile și doar după aceasta începeți finisajele.

30. Chitul alb pentru faianță nu va rămâne alb o perioadă foarte lungă de timp.

31. Pentru ca întrerupătoarele să nu se afle de partea balamalelor, luați în considerație direcția, în care se vor deschide ușile.

32. Cumpărați prize cu protecție la umezeală pentru camera de baie.

33. Cu cât aveți mai mult spațiu de depozitare în bucătărie, cu atât mai bine. Nu montați prea multe rafturi sau etajere deschise — pe lângă faptul că sunt inestetice și este dificil de scos ceva de pe ele, praful se adună foarte repede pe suprafața lor.

34. Dacă planificați o renovare completă, un proiect calitativ de design vă va scuti de multe greșeli cauzate de lipsa experienței, iar echipa de constructori va putea lucra mai ușor.

35. Finisajele de bază sunt la fel de importante ca cele definitive. Greșelile din hidroizolație sau montarea gresiei se vor manifesta mai târziu, dar pot conduce la o nouă renovare. Verificați cu atenție lucrările realizate la nivelul instalațiilor sanitare și electrice, calitatea efectuării șapei de egalizare, lucrările de termoizolare.

36. Cel mai bine ar fi să încredințați alegerea materialelor pentru finisajele de bază profesioniștilor, care au experiență în lucrul cu mărci concrete.

Spor la treabă!