Trucuri pentru spălarea hainelor!

Vi s-a întâmplat ca soțul să vă spună că spălatul rufelor nu poate obosi, deoarece există mașină de spălat? Însă, având o mașină de spălat, nu rezolvă problema eliminării petelor sau păstrării culorii hainelor, chiar invers.

Nu este de mirare că bărbații sunt rareori implicați în această activitate. Spălarea rufelor are propriile aspecte și astăzi veți afla cum să spălați hainele, păstrându-le culoarea și dimensiunea.

1. Întoarceți hainele pe dos. Dacă credeți că hainele se spală mai bine dacă sunt pe față, atunci greșiți. Mai degrabă se va spăla culoarea, iar dacă sunt fermoare și nasturi, acestea se vor lovi de ușa mașinii pe parcursul întregului ciclu de spălare. Numaidecât închideți nasturii și fermoarele și întoarceți hainele pe dos, ca să nu deteriorați și alte articole.

2. Ca să îndepărtați petele de pe haine, nu este suficient doar să le puneți în mașina de spălat, în special dacă sunt pete de grăsime, de ceai sau de cafea. Înainte de spălare, aplicați pe pată puțină soluție de spălat vasele și lăsați să acționeze timp de 5 minute, apoi puteți da haina la spălat. Metoda este eficientă pentru îndepărtarea petelor proaspete de grăsime, de ketchup sau de cerneală.

3. Ceaiul, cafeaua și neîndemânarea sunt dușmanii hainelor deschise la culoare, iar la spălarea celor întunecate, o ceașcă de cafea sau ceai tare adăugată în cuva mașinii nu vor fi în plus. Da, da trebuie să le turnați chiar peste haine. Secretul constă în faptul că astfel culoarea se va păstra mai mult timp, iar spălarea hainelor întunecate va deveni puțin mai economică.

4. Pentru albire, la fel, există o metodă mai puțin obișnuită. Hainele, care au devenit galbene sau sure la culoare, le puteți albi cu ajutorul acidului acetilsalicilic. Măcinați praf 5 pastile și adăugați-le în detergent, iar rezultatul vă va bucura nespus. Dacă pe haine sunt pete învechite, dizolvați pastilele în apă și înmuiați hainele peste noapte (1 pastilă pentru 1l de apă). Apoi le stoarceți și le spălați, ca de obicei, în mașina de spălat.

5. Ca să spălați ghetele în mașină, e nevoie să le spălați în prealabil. Dacă nu aveți un sac pentru spălarea încălțămintei, puteți lua șireturile ghetelor și să le prindeți capătul cu ușa mașinii. Astfel încălțămintea nu se va lovi de cuvă și nu va face gălăgie.

6. Spălarea hainelor albe în mașină nu întotdeauna vă garantează îndepărtarea petelor de transpirație, iată de ce trebuie să le prelucrați, înainte de a pune haina în cuva mașinii. Pentru a scăpa de urmele de transpirație de pe hainele albe, folosiți lămâie și bicarbonat de sodiu. Amestecați zeama de lămâie cu bicarbonat 1:1, aplicați compoziția obținută pe pată și o lăsați să acționeze timp de 15 minute. După care, spălați hainele în mașină.

7. Acolo, unde nu sunt condiții pentru spălarea în mașină, hainele murdare, la fel, pot fi curățate. Pentru aceasta, aveți nevoie de o pungă cu fermoar Zip. Puneți în ea hainele, turnați apă și adăugați detergent. Lăsați hainele pentru 15 minute în punga închisă, apoi scoateți aerul și frământați punga cu mâinile. Nu vă rămâne decât să clătiți hainele.

8. Pentru ca hainele colorate să-și păstreze culoarea intensă, trebuie să le sărați. Sarea ”fixează” culorile în fibrele pânzei și contribuie la menținerea îndelungată a culorii.

În mașină se spală nu doar haine și încălțăminte, există încă câteva lucruri, care nu inspiră gânduri că pot fi spălate în mașină. Periodic, trebuie să spălați pernele, pentru că dacă perna dumneavoastră s-a îngălbenit, îi puteți reda aspectul inițial în condiții de casă.

Împărtășiți aceste trucuri cu prietenii!

Mult spor!