Trucurile pentru bucătărie, care pot să ușureze munca tuturor gospodinelor!

Încă o serie de sfaturi utile, care vă vor ajuta să îndepliniți sarcinile din bucătărie mai ușor și cu mai mult entuziasm!

CURĂȚAREA TIGĂII, ÎN CARE S-A ARS MÂNCAREA

Dacă ați ars întâmplător ceva pe o tigaie, nu vă speriați: puteți să o curățați destul de ușor. Răspândiți puțină pastă de dinți pe suprafața tigăii, folosind un burete. Lăsați-o să acționeze pe parcursul a 5-7 minute. Apoi îndepărtați stratul de arsură tot cu buretele, spălându-l periodic sub jetul de apă.

SEPARAREA GĂLBENUȘULUI DE ALBUȘ

Ca să separați ușor gălbenușul de albuș, frecați-vă degetele cu un cățel de usturoi. Apoi pur și simplu apucați gălbenușul cu vârfurile degetelor și transferați-l într-un alt vas. Nu vă faceți griji! Gălbenușul nu va mirosi a usturoi.

CURĂȚAREA TACÂMURILOR

Rupeți folia de aluminiu în bucățele și acoperiți fundul unui vas adânc cu ea. Adăugați o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu. Acoperiți totul cu apă fierbinte. Apoi puneți tacâmurile în soluția obținută și lăsați-le să se curățe. O adevărată magie se va petrece sub privirile voastre mirate!

SCOATEREA BLATURILOR DIN TAVĂ

Dacă vreți să scoateți un blat dintr-o tavă, pe care nu ați tapetat-o cu hârtie de copt, procedați așa: așezați tava pe un prosop udat cu apă rece, după care înfășurați-i pereții cu alt prosop ud și puneți-o deoparte pentru 7-10 minute. Apoi îndepărtați prosoapele și pur și simplu scoateți blatul din tavă. El va avea marginile și fundul întregi și netede.

UMPLEREA BORCANELOR

Ca să umpleți ușor borcanele cu zacuscă, dulceață etc., puteți să folosiți o pâlnie cu gura largă. Dar dacă nu aveți o asemenea pâlnie, puteți să o utilizați pe cea de la mașina de tocat carne.

ÎNCHIDEREA ETANȘĂ A BORCANELOR 

Unele capace prezintă un buton în mijloc, care pocnește, când este apăsat. De asemenea, capacele prezintă un inel de etanșare pe interiorul său. După ce acoperiți borcanele cu conținut fierbinte (conservele) cu capace sterilizate, fierbinți și le închideți ermetic, butoanele din mijlocul capacelor continuă să pocnească. După răcire și formarea vidului, acestea nu mai pocnesc, ceea ce reprezintă un semn al închiderii corecte a conservelor.

DESCHIDEREA PUNGILOR SIGILATE

Dacă punga cu chipsuri sau alte delicii nu se desface, luați 2 monede și așezați-le deoparte și de alta ale capătului superior al pungii. Apoi apăsați pe moneda superioară și ridicați-o simultan pe cea inferioară: punga se va desface fără greutate.

PROSOAPELE DE HÂRTIE CA FILTRE

Prosoapele de hârtie pot fi folosite în calitate de filtre pentru ceai sau cafea — pentru separarea băuturii de frunzulițe sau zaț.

MENȚINEREA PROSPEȚIMII SALAMULUI

Ca să nu se usuce capătul tăiat al batonului de salam, acoperiți-l cu o rondea de morcov cu diametrul aproximativ egal și fixați-o cu scobitori.

CURĂȚAREA GRĂTARULUI ELECTRIC

Puneți un prosop de hârtie pe placa inferioară a grătarului și udați-o bine cu oțet de masă, răspândindu-l cu pulverizatorul. Închideți grătarul și lăsați oțetul să acționeze pe parcursul a 10 minute. Apoi îndepărtați murdăria de pe ambele plăci ale grătarului cu același prosop de hârtie.

VIDAREA ALIMENTELOR

Dacă nu aveți aparat de vidat, există o altă soluție: puneți produsul într-o pungă cu fermoar și scufundați-o cu grijă într-un bol cu apă rece. Astfel aerul va ieși treptat din ea. Scoateți punga din apă și închideți-i fermoarul.

PREGĂTIREA PIUREULUI CU AJUTORUL SITEI

Când trebuie să treceți piureul prin sită, folosiți telul în locul lingurii. Mai rapid, mai calitativ!

SEPARAREA GĂLBENUȘULUI DE ALBUȘ CU AJUTORUL CURĂȚITORULUI DE LEGUME

Dacă aveți un curățitor de legume ca cel din imagine, puteți să-l folosiți inclusiv la separarea gălbenușurilor de albușuri.

STOARCEREA SUCULUI DIN FELIILE DE LĂMÂIE 

Dacă aveți nevoie de suc de lămâie și ați găsit doar felii de lămâie în frigider, folosiți bețișoarele pentru sushi: introduceți-le în pulpa feliei și răsuciți-o cu ajutorul lor, ca și cum ați stoarce rufele.

ÎNLĂTURAREA MIROSULUI NEPLĂCUT DIN BORCANE

Puneți o linguriță de pudră de muștar în borcan și adăugați apă fierbinte, umplându-l până la jumătate. Apoi închideți-l și agitați-i bine conținutul. Spălați borcanul. Mirosul neplăcut va dispărea complet.

UN MOD INTERESANT DE SERVIRE A APERITIVELOR

Tăiați o lipie subțire în dreptunghiuri mici. Apoi rulați-le sub formă de conuri și fixați-le cu scobitori. Întindeți-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și uscați-le timp de 2-3 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Lăsați-le să se răcească, după care umpleți-le cu diverse compoziții, cum ar fi crema de brânză și icrele roșii. De asemenea, puteți să le faceți mai mari și să serviți salata în ele. Sunt apetisante și delicioase!

Spor la treabă!