Trufe de ciocolată pregătite în casă: o rețetă simplă și foarte delicioasă!

 

INGREDIENTE:
-150 ml de apă fierbinte;

-200 g de unt;

-200 g de lapte praf;

-100 g de cacao;

-250 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:
1.Puneți untul în apa fierbinte și topiți-l la foc mic. Apoi adăugați zahărul și fierbeți amestecul respectiv până la topirea completă a zahărului.

2.Puneți într-un vas separat cacao și laptele praf. Amestecați-le foarte bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe din lapte sau cacao — acestea vor schimba gustul bomboanelor.

3.Turnați compoziția lichidă peste ingredientele uscate. Amestecați-le foarte bine până când obțineți o masă lichidă frumoasă.

4.După ce aceasta se răcește, dați-o la congelator pentru câteva ore (până se îngroașă foarte bine). Când este gata, o scoateți și modelați din ea biluțe-bomboane, pe care le rostogoliți prin cacao.

Pentru a diversifica sortimentul, puteți adăuga nuci în compoziție sau puteți folosi vafe mărunțite pentru decor. Însă eu vă recomand să pregătiți mai întâi rețeta clasică de trufe, fără adaosuri — ca să le simțiți gustul formidabil.

Se poate întâmpla ca trufele să se topească excesiv și să se aplatizeze după ce sunt puse la frigider. Dacă rețeta este pregătită ideal, acest lucru nu se va întâmpla. Cred că problema se ascunde în cantitatea de unt, care este folosită — în asemenea cazuri vă recomand să experimentați cu gramajul de unt. La mine totul a decurs normal.

Să le savurați cu multă plăcere!

Distribuiți această rețetă prietenilor voștri!

New