Tulumba turcească — gogoși dulci, însiropate!

Gogoși delicioase din aluat opărit! De obicei, ele sunt însiropate cu sirop de zahăr. Dar, dacă doriți, puteți să le serviți cu miere!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul opărit:

-480 ml de apă;

-2 linguri de unt;

-3 ouă;

-300 g de făină;

-o lingură de amidon;

-3 linguri de griș fin.

Pentru sirop:

-600 g de zahăr;

-480 ml de apă;

-o lingură de suc de lămâie.

Altele: ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți siropul: puneți apa și zahărul într-o crăticioară așezată pe foc moderat. Amestecând periodic, aduceți siropul până la punctul de fierbere. Apoi adăugați sucul de lămâie, amestecați și opriți focul. Lăsați siropul să se răcească puțin.

2.Pregătiți aluatul: încălziți apa pe foc moderat. Adăugați untul și lăsați-l să se topească.

3.Apoi adăugați toată făina cernută și amestecați energic cu spatula. După ce aluatul devine neted, moale și nelipicios, lăsând o peliculă subțire pe fundul și pereții cratiței, luați-l de pe foc și transferați-l într-un bol, ca să se răcească repede.

4.Adăugați grișul și amidonul în bolul, în care se află aluatul răcit. 

5.Apoi încorporați treptat (câte unul) ouăle în aluat, mixând de fiecare dată până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat fin și omogen.

6.Transferați aluatul într-un poș, montând o duză cu orificiul larg.

7.Turnați o cantitate mare de ulei într-un vas adânc și larg. Modelați gogoșile și adăugați-le direct în el, presând treptat poșul și tăind aluatul cu un foarfece uns cu ulei (nu folosiți un cuțit, pentru ca gogoșile să aibă capete rotunjite).

8.Puneți crăticioara pe foc mic. Prăjiți gogoșile până se vor rumeni frumos.

9.Când gogoșile devin aurii, scoateți-le din ulei și transferați-le direct în siropul dulce cu ajutorul unei spumiere. Lăsați-le să se pătrundă pe parcursul a 2 minute, după care scoateți-le din sirop și puneți-le într-un bol sau pe o farfurie adâncă.

10.Serviți gogoșile însiropate cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!