Turte dulci cu aromă de ghimbir, scorțișoară și cuișoare!

Turte dulci de ghimbir aromate, fragede și foarte gustoase. Le puteți pregăti pur și simplu pentru ceai sau le puteți aranja în calitate de suvenir și să le oferiți în dar celor dragi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Rețeta este simplă și rapidă.

INGREDIENTE (PENTRU 40 DE TURTE MARI SAU 60-70 MICI):

– 100 gr de miere;

– 100 gr de zahăr sau zahăr pudră;

– 1 praf de sare;

– 100 gr de unt;

– 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu;

– 1 ou mediu + 1 gălbenuș (opțional);

– 360 gr de făină (aproximativ).

Condimente, după gust:

– 1 linguriță de ghimbir;

– 1 linguriță de scorțișoară;

– 1/3 linguriță de cuișoare.

Pentru glazură:

– 1 albuș mediu (30 gr);

– 170 gr de zahăr pudră;

– ½ linguriță de zeamă de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o cratiță, adăugați miere, unt, zahăr, sare și condimente, o puneți la foc mediu și înfierbântați ingredientele, amestecând, până untul se topește, iar compoziția devine omogenă.

Sfat. De asemenea, puteți adăuga coajă de portocală sau lămâie, cardamom, nucșoară.

2. Luați cratița de la foc și continuați să amestecați, să se topească cât mai mult zahărul.

3. Adăugați bicarbonatul și amestecați totul foarte bine.

Sfat. Bicarbonatul va intra în reacție cu acidul din miere și turtele vor crește. Dacă doriți, puteți folosi praf de copt, 2 lingurițe, și îl amestecați cu făina.

4. Când amestecul devine abia cald, adăugați oul și gălbenușul și amestecați, până la omogenizare.

Sfat. Noi am adăugat gălbenușul, deoarece albușul îl folosim pentru glazură. Dacă nu veți pregăti glazură, atunci adăugați doar 1 ou.

5. Transferați compoziția într-un vas încăpător, cerneți treptat făina, amestecați și frământați un aluat moale, elastic și nelipicios.

Sfat. Dacă vă plac turtele mai întunecate la culoare, puteți adăuga 1 lingură cacao în aluat.

6. Puneți aluatul într-o pungă, îl aplatizați cât să obțineți un blat dreptunghiular și îl dați la frigider pentru 30-60 de minute.

Sfat. Dacă nu aveți timp, îl puteți întinde imediat. De asemenea, aluatul poate fi pregătit de cu seară, iar turtele să le coaceți a doua zi.

7. Tăiați o bucată de aluat, îl lucrați puțin, ca să devină mai elastic și întindeți un blat cu grosimea de 3-4 mm, pe suprafața de lucru presărată cu puțină făină.

8. Tăiați biscuiți de orice formă doriți, îi transferați pe tava tapetată cu hârtie de copt și îi coaceți la cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de 5-7 minute.

Sfat. Resturile de aluat le adunați într-o bilă, o întindeți și formați biscuiți. Dacă doriți ca biscuiții să aibă o suprafață netedă, îi acoperiți cu tocătorul și îi presați, cât sunt fierbinți.

9. Scoateți biscuiții pe grătar și îi lăsați să se răcească complet.

Sfat. De asemenea, puteți modela biluțe și să coaceți turte dulci obișnuite. În cazul în care doriți să faceți decorațiuni pentru brad din turte dulci, atunci, cât sunt fierbinți, faceți găuri cu un băț din lemn pentru frigărui.

10. Bateți puțin albușul cu furculița, adăugați treptat zahărul pudră cernut și amestecați foarte bine glazura.

Sfat. Pentru desen, glazura trebuie să fie densă. Dacă planificați să acoperiți turtele complet cu glazură, atunci puteți adăuga puțină apă, ca să devină mai lichidă.

11. Adăugați zeama de lămâie și amestecați. Astfel glazura va avea o culoare mai deschisă și se va usca mai repede.

Sfat. Nu adăugați mai multă zeamă, pentru că va crăpa după uscare.

12. Transferați glazura într-un poș de patiserie, tăiați puțin de tot vârful și ornați turtele dulci.

Sfat. Trebuie să obțineți o linie continuă, dacă undeva se întrerupe, înseamnă că glazura este prea densă și trebuie să adăugați puțină apă. Iar dacă curge fără să presați poșul, înseamnă că este prea lichidă și trebuie să mai adăugați zahăr pudră. Glazura, pe care o veți folosi mai târziu, o acoperiți cu un prosop umed, să nu usuce la suprafață.

Procesul de ornare a turtelor este atât de interesant și captivant, vă recomandăm să implicați întreaga familie. Ca idee, puteți împărți glazura în câteva porții, să adăugați câte puțin colorant în fiecare și veți obține un decor colorat. Turtele se păstrează foarte bine, deoarece conțin miere, care este un conservant natural. Le puneți într-un recipient închis ermetic și îi lăsați la temperatura camerei, la rece turtele devin tari. Dar, problema se rezolvă dacă adăugați și o felie de măr sau un șervețel îmbibat cu alcool. Turtele vor absorbi puțină umiditate și, peste câteva ore, devin moi. Iar dacă le păstrați pur și simplu la temperatura camerei, ele se usucă puțin și devin crocante, ca biscuiții.

Vă dorim sărbători fericite alături de cei dragi!