Turte rapide cu cartofi – o rețetă foarte reușită!

Gustul acestor turte delicioase nu-l voi uita niciodată. Bunica mea mi le pregătea când eram mică și nu doar cu cartofi, ci cu tot ce găsea prin frigider. Putea să le pregătească cu ceapă prăjită simplă, dar și cu brânză sărată sau ierburi. Sunt foarte gustoase și se pregătesc ușor. Astăzi vă prezentăm anume o rețetă de aluat care este pe bază de chefir și bicarbonat de sodiu. Este foarte ușor de lucrat cu el. Merită să-l încercați.

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 400 g de cartofi;

– 25 g de unt;

– 150-200 g de cașcaval (după gust);

– sare (după gust);

Pentru aluat:

– 250 ml de chefir de temperatura camerei;

– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;

– jumătate de linguriță de sare (4 g);

– 1 lingură de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 350 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: după ce ați fiert cartofii, pasați-i cu un zdrobitor și amestecați-i cu unt. Lăsați piureul să devină cald. Doar atunci adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea cu găuri mari și mai amestecați încă o dată. El nu trebuie să se topească. De asemenea, adăugați sare după gust, dacă doriți. Acoperiți umplutura cu o folie alimentară și lăsați-o deoparte.

2. Pregătiți aluatul: amestecați chefirul de temperatura camerei cu sarea și uleiul vegetal.

3. Cerneți făina împreună cu bicarbonatul de sodiu într-un bol adânc. Turnați compoziția de chefir deasupra și frământați un aluat moale și nelipicios de mâini.

4. Împărțiți aluatul obținut în 5 bucăți egale și modelați-le pe toate în formă de bile. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le pe masă să se „odihnească” timp de câteva minute.

5. După aceasta, luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o turtiță rotundă, dar nu foarte mare. Mai lăsați-le puțin să se „odihnească” sub folie.

6. Modelați turtele: adăugați câte o bilă de umplutură în centrul fiecărei turtițe și lipiți marginile aluatului deasupra ei.

7. În final, întindeți bila obținută cu sucitorul, astfel încât să obțineți o turtă subțire, cu diametrul de 20-21 cm și grosimea de aproximativ 0,5 cm. Dacă se formează bule de aer, atunci spargeți-le cu un ac și eliminați aerul din interiorul turtelor.

8. Prăjiți turtele într-o tigaie încinsă, timp de 3 minute pe fiecare parte. Apoi scoateți-le pe o farfurie și ungeți-le cu unt.

9. După ce le veți prăji pe toate, să le lăsați sub o folie și un prosop să se înmoaie bine. Apoi le puteți savura cu multă plăcere la cină!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!