Turtițe cu umplutură de cartofi — vă vor scoate din încurcătură, când veți avea puține ingrediente la dispoziție!

Turtițe-pateuri din aluat nedospit (asemănător cu aluatul pentru colțunași) cu umplutură. Ele au forma de semilună. Pot fi prăjite pe tigaia uscată sau în ulei. Se prepară destul de ușor, iar datorită diversității umpluturilor, gustul lor poate fi diferit de fiecare dată.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 ml de apă;

-4 linguri de ulei;

-2 lingurițe de sare;

-350-400 g de făină.

Pentru umplutură:

-500 g de cartofi;

-o linguriță de sare;

-50 g de unt;

-o ceapă;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați apa într-un bol. Adăugați uleiul și sarea. Amestecați.

2.Adăugați treptat făina cernută și frământați un aluat moale, elastic și nelipicios.

3.Puneți aluatul obținut într-o pungă de plastic și lăsați-l să se odihnească pe parcursul a 20-30 minute, la temperatura camerei.

4.Între timp pregătiți umplutura: curățați și tăiați cartofii în bucăți. Puneți-i într-o cratiță și presărați-i cu o linguriță de sare. Acoperiți-i cu apă și fierbeți-i până vor fi gata.

5.Tăiați ceapa în cubulețe. Prăjiți-o într-o cantitate mică de ulei până va deveni moale și aurie.

6.După ce cartofii vor fi gata, scurgeți apa din cratiță. Adăugați untul și pisați cartofii cu zdrobitorul pentru piure.

7.Adăugați ceapa prăjită și pisați totul până la omogenizare. Noi am adăugat și puțin lapte.

8.Modelați turtițele: întindeți aluatul sub formă de baton și divizați-l în 8 bucățele egale. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu folie alimentară.

9.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă și subțire. Puneți umplutura de cartofi pe jumătate din ea, răspândindu-o uniform.

10.Acoperiți umplutura cu jumătatea liberă a turtiței. Lipiți-i foarte bine marginile. La sfârșit noi le-am sigilat cu ajutorul unei furculițe.

11.Noi am prăjit turtițele pe tigaia uscată. Puneți fiecare turtiță pe tigaia încinsă și prăjiți-o pe foc moderat, pe ambele părți, până se va acoperi cu striuri rumene (câte aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte).

12.Scoateți-le din tigaie și ungeți-le îndată cu unt (pe ambele părți). Acoperiți-le cu un capac, ca să rămână calde mai mult timp.

Puteți să le pregătiți cu diverse umpluturi: brânză cu verdeață, dovleac, carne etc. Cel mai bine ar fi să le serviți cât sunt fierbinți. Sunt delicioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!