Un deliciu nemaipomenit din brânză dulce de vaci — se prepară în doar 15 minute!

Astăzi vă prezentăm rețeta brânzei topite din brânză dulce de vaci. Ea transformă orice tartină sau sandwich într-o gustare de două ori mai gustoasă și apetisantă. Brânza topită este delicioasă și nu este mai prejos decât cea din magazine, iar prepararea ei durează doar 15 minute. Principalul aspect al acestei rețete este calitatea brânzei dulci de vaci. Dacă acest produs conține adaosuri, brânza topită nu va fi reușită.

INGREDIENTE:

-400 g de brânză dulce de vaci (naturală);

-80 g de unt;

-un ou;

-½ linguriță de sare;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

½ linguriță de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Noi am folosit brânză de casă, pe care am congelat-o și decongelat-o în prealabil. Astfel granulele ei devin mai mici, iar brânza este mai aerată și se transformă mai ușor într-o compoziție păstoasă. Puteți să nu o congelați, dar în acest caz va trebui să o treceți printr-o strecurătoare măruntă.

2.Combinați brânza, oul, sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu și untul moale (la temperatura camerei) într-un bol.

3.Apoi pasați totul cu blenderul până veți obține o compoziție netedă și omogenă.

4.Turnați apă într-o cratiță și aduceți-o până la punctul de fierbere. Așezați bolul cu compoziția obținută pe cratiță. Bolul trebuie să fie neapărat termorezistent: altfel se va crăpa.

5.Fierbeți compoziția, amestecând continuu. Peste 5 minute brânza începe să se topească, iar peste încă 5-10 minute ea se transformă complet într-o compoziție omogenă, netedă și vâscoasă.

6.În acest moment puteți să adăugați adaosurile (dacă doriți): mărar proaspăt sau uscat, chimen, ciuperci Champignon prăjite cu mărar sau altceva, după propriul dumneavoastră gust.

7.Transferați brânza topită în alte vase și lăsați-o să se răcească complet. Apoi dați-o la frigider. În următoarea zi ea devine încă mai gustoasă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!