Un florar cu experiență ne-a explicat cum să facem ca petuniile să înflorească luxuriant! Vor fi o încântare pe tot parcursul sezonului!

Deși sunt florile preferate de mulți, petuniile au nevoie de o îngrijire specială pentru a înflori abundent și luxuriant. Pentru a face acest lucru, plantați în modul corespunzător petunii crescute în ghiveci, astfel încât să vă puteți bucura de ele pe tot parcursul sezonului!

Petuniile au nevoie de un sol special, care să fie afânat și nutritiv. Proporția ideală este următoarea: 2/3 sol de pădure + 1/3 humus (de oricare).

Puneți un strat de polistiren pe baza vasului. Apoi – un strat de 5 cm de pământ (sol + humus). Apoi, din nou un strat subțire de polistiren, și așa mai departe, până la partea superioară a vasului.

Umpleți întregul vas cu astfel de straturi. Aceasta este tehnica care va preveni întărirea solului. Rădăcinile se vor simți bine chiar dacă solul se usucă sau devine prea umed.

Înainte de stratul superior de pământ, puneți un strat de nisip. Acest lucru va împiedica pământul să se lase.

Puneți mai mult pământ deasupra nisipului și udați-l cu apă. Pentru un sezon, acest „chec stratificat” va fi mai mult decât suficient pentru petunii.

Nu va fi nevoie deloc să afânați solul! Cu acest tip de plantare, petunia va înflori abundent, va primi tot de ce va avea nevoie din sol, având nevoie de foarte puțin îngrășământ.

Spor la grădinărit!

New