Un japonez a arătat cum puteți ascuți un cuțit fără ascuțitoare!

Orice cuțit de bucătărie, chiar și cel mai ascuțit, precum o katana – sabie de samurai, va deveni tocit la un moment dat. Este vorba despre însăși structura lamei: aceasta nu poate fi întotdeauna perfect ascuțită. Cuțitele se ascut destul de ușor, dacă dețineți în bucătărie o ascuțitoare specială.

Dar ce e de făcut dacă nu aveți una la îndemână? Un bărbat isteț din Japonia a inventat cum să restabilească funcționalitatea ustensilei de bucătărie cu ajutorul unui lucru, care, cu siguranță, se găsește în fiecare casă!

Se știe că Țara Soarelui răsare este un loc deosebit, cu o cultură și obiceiuri absolut unice. Acolo, totul se face în felul său, nu ca în restul lumii. Chiar și ascuțirea, aparent banală, a cuțitelor, în Japonia, are loc diferit, nu ca la noi.

Un popular blogger japonez a povestit recent cum japonezii ascut ustensilele de bucătărie fără nici un dispozitiv special. Tot de ce aveți nevoie este … un ziar obișnuit!

Trucul este foarte simplu: este vorba despre cerneala specială, care se folosește pentru tipărirea presei. Aceasta conține grafit, care acționează asupra suprafeței metalice a lamei mai bine decât orice lubrifiant.

Pentru a ascuți foarte bine cuțitul este nevoie să presați puternic partea plată pe un ziar așezat pe masă. Apoi, trebuie cu grijă, fără mișcări bruște, să treceți de-a lungul suprafeței hârtiei într-o singură direcție. Repetați procedura de câteva ori pe ambele părți. Nu vă rămâne decât să spălați bine cuțitul sub apă.

Dacă ați făcut totul corect, cuțitul va deveni din nou foarte ascuțit. Simplu și rapid!

Mult spor!