Un mod simplu, dar original, de decorare a ouălor Pascale!

Ouăle vopsite și aspectuoase reprezintă o tradiție străveche de Paști. Pentru creștini oul este simbolul Învierii Domnului Iisus Hristos. Vopsirea lor este folosită de ortodocși și catolici. În trecut se folosea exclusiv culoarea roșie pentru vopsirea ouălor: aceasta simbolizează sângele vărsat de Hristos. Apropo, coaja în sine reprezintă mormântul lui Hristos și, în mod corespunzător, spargerea ei Îl ajută să-l părăsească.

Fiecare țară are propriile sale tradiții Pascale. De exemplu, în Rusia se obișnuiesc folosirea diferitor tehnici de vopsire și bătăile cu ouă, descoperindu-se astfel cea mai puternică persoană. Iar în SUA și Europa se organizează adevărate vânători de ouă. Este o aventură pentru copii. De cu seară se ascund ouăle afară, iar dimineața copilașii pleacă la „vânătoare”. Iar țările cu fire iute, precum Brazilia și Mexic, preferă să sărbătorească Paștele cu veselie, organizând carnavaluri și parade.

Vopsirea ouălor poate fi transformată cu ușurință într-o ocupație veselă, care îi va captiva atât pe copii, cât și pe adulți. Dacă planificați să vopsiți ouăle cu copiii, este important să alegeți variante simple de decorare, pentru ca și micuții să reușească să creeze ornamente neobișnuite și frumoase.

Ca să aplicați metoda prezentată mai jos, aveți nevoie de doar 15 minute.

AVEȚI NEVOIE DE:

-ouă fierte;

-vopsele acrilice (4-5 culori);

-pensule.

MOD DE LUCRU:

1.Decorați o parte a oului cu pete de vopsea de diferite culori. Nu vă străduiți să le faceți identice: formele diferite dau un rezultat mai bun. Lăsați partea vopsită să se usuce.

2.Repetați desenul pe cealaltă parte. Lăsați oul să se usuce complet.

Această variantă este potrivită chiar și pentru cei mai mici artiști. Căutați o sursă de inspirație? Faceți cunoștință cu variantele prezentate mai jos.

Sărbători fericite!