Un ornament deosebit de simplu cu flori – este foarte drăguț și potrivit pentru începători!

Dacă sunteți în căutarea unui ornament frumos pentru a-l aplica în lucrul asupra articolelor pentru copii, atunci vi-l recomandăm pe acesta. Este foarte drăguț și ușor de lucrat.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– 1 croșetă;

– fir de croșetat.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

Raportul ornamentului este format din 18 ochiuri + 4 ochiuri de ridicare. Noi dorim să vă arătăm 3 rapoarte = 28 ochiuri.

MOD DE LUCRU:

1. Rândul 1: Croșetați un lănțișor format din 28 ochiuri libere. După aceasta, luați 2 jeteuri pe croșetă și realizați 1 picioruș cu 2 jeteuri în cel de-al 5-lea ochi de lanț. Continuați să croșetați astfel de piciorușe până la sfârșitul rândului, apoi croșetați 3 ochiuri libere de ridicare.

2. Rândul 2: Întoarceți lucrarea. Croșetați 4 piciorușe cu 1 jeteu în primele 4 ochiuri. După aceasta, urmează să faceți 1 picou: montați 4 ochiuri libere, introduceți croșeta prin spatele ultimului picioruș croșetat și croșetați 1 picioruș fără jeteu.

3. În continuare, croșetați încă 1 picioruș cu 1 jeteu și cu 1 picou în aceeași buclă unde ați croșetat recent 1 picioruș fără jeteu.

4. Continuați să croșetați în acest ochi încă 7 astfel de piciorușe cu picouri. În total, trebuie să aveți 9.

5. Acum, scoateți croșeta din bucla de pe ea și introduceți-o în primul picioruș cu picou. Apucați bucla lăsată și trageți-o prin el. Apoi croșetați 8 piciorușe cu 1 jeteu în următoarele 8 ochiuri din rând. Apoi, cel de-al 8-lea picioruș va fi baza primului picou și a următorii flori cu 9 picouri. Repetați acest raport până la sfârșitul rândului.

6. Rândul 3: Montați 4 ochiuri libere de ridicare și croșetați câte 1 picioruș cu 2 jeteuri în fiecare ochi de rând.

7. Rândul 4: În acest rând, floricele le veți croșeta între cele precedente. Astfel, montați 3 ochiuri libere de ridicare și croșetați 8 piciorușe cu 1 jeteu în următoarele 8 ochiuri din rând. Apoi realizați o floricică, ca și în rândul 2, apoi iar 8 piciorușe cu 1 jeteu, o floare și alte 8 piciorușe.

8. În continuare, repetați rândurile 1-4, până când veți obține înălțimea dorită.

Spor la treabă!