Un truc simplu pentru curățarea instantă a camerei de baie!

Fiecare gospodină știe cât este de dificilă curățenia în camera de baie. Faianța, pe care rămân urme de apă, para și furtunul de la duș, care se acoperă cu depuneri calcaroase, urmele de săpun… Ca să scăpăm de aceste impurități, de obicei, suntem nevoiți să pierdem câteva ore pe curățenie. Și cel mai trist este faptul că chiar și cele mai costisitoare soluții de curățat nu permit soluționarea rapidă a acestor probleme.

Ca să vă ușurăm procesul de curățenie și să vă ajutăm să vă eliberați timpul pentru alte treburi casnice sau odihnă, vrem să vă oferim rețeta unei soluții, care contribuie rapid la înlăturarea chiar și celor mai dificile pete.

SOLUȚIE UNIVERSALĂ PENTRU CURĂȚAREA CAMEREI DE BAIE

AVEȚI NEVOIE DE:

-un pahar de săpun lichid;

-un pahar de oțet de masă;

-o pâlnie;

-un recipient dotat cu pulverizator;

-un burete;

-mănuși pentru menaj.

MOD DE LUCRU:

1.Încălziți oțetul pe aragaz până la temperatura, la care încă puteți să scufundați liber degetul în el.

2.Turnați oțetul încălzit în recipientul pregătit, folosind pâlnia. Apoi adăugați săpunul lichid în el. Acoperiți recipientul cu pulverizatorul, închizându-l ermetic și scuturați-l puțin. Componentele soluției trebuie să se amestece bine, dar, în același timp, nu trebuie să permiteți formarea unei spume intense.

3.Pulverizați soluția pe suprafața, care trebuie curățată și frecați-o cu buretele. Pentru ca oțetul să nu vă lezeze pielea mâinilor, purtați mănuși de menaj în timpul utilizării acestei soluții.

4.Luați în considerație faptul că această soluție de curățat nu poate fi aplicată pe faianța cu rosturi de silicon sau cauciuc, deoarece oțetul le poate dizolva parțial.

5.Lăsați soluția de curățat să acționeze pe faianță timp de 30 minute, după care îndepărtați-o cu apă răcoroasă. Veți fi surprinși, când veți vedea cât de repede și ușor se curăță murdăria.

6.Puteți să folosiți soluția respectivă și pentru spălarea podelei. Cel mai important este să fiți atenți, ca să nu alunecați pe săpun și să cădeți pe podeaua tare.

Nu vă îngrijorați că după curățenie va persista un miros puternic de oțet în camera de baie. Datorită săpunului lichid din compoziția soluției, mirosul oțetului este practic nesesizabil și dispare foarte repede.

Avantajul acestei soluții de curățat nu se rezumă numai la eficacitatea ei. De asemenea, ea are un preț redus și un conținut minim de compuși chimici dăunători, ceea ce nu putem să spunem despre soluțiile de curățat pentru baie din comerț.

Spor la treabă!