Una dintre cele mai delicioase rețete de chec cu stafide – este în stare să cucerească pe oricine! Gustul său merită toate laudele!

Astăzi vă propunem să pregătim un chec foarte moale și gustos cu stafide. Acesta iese bogat în stafide pe interior și cu o crustă rumenită și delicioasă pe exterior.

INGREDIENTE:

– 170 g de unt;

– 170 g de zahăr tos sau pudră;

– 170 g de stafide;

– 240 g de făină;

– 3 ouă;

– 2 g de sare;

– 3 g de praf de copt;

– 1 praf de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, amestecați stafidele cu o lingură de făină din cantitatea totală. Până când, lăsați-le deoparte.

Notă: Acest pas, va preveni scufundarea stafidelor la baza vasului în timpul coacerii.

2. Amestecați făina cu praful de copt.

3. Într-un bol separat, bateți untul moale cu sarea, zahărul vanilat și cel tos, folosind mixerul pornit la viteză mare. Trebuie să obțineți o compoziție fermă și cremoasă. Procesul de mixare poate dura 4-5 minute.

4. După aceasta, încorporați treptat câte un ou. Trebuie să obțineți o textură care ia forma telului.

5. În final, încorporați treptat făina amestecată cu praful de copt. Iată ce aluat omogen și cremos trebuie să obțineți:

6. Adăugați stafidele și mai amestecați încă o dată.

7. Luați o formă cu dimensiunile de 20×10 cm și înălțimea de 7,5 cm. Ungeți-o cu ulei vegetal și tapetați-o cu hârtie de copt.

8. Turnați aluatul în ea și răspândiți-l uniform.

9. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la 170ºC, timp de 60-80 de minute. Timpul de coacere poate varia în funcție de caracteristicile cuptorului dvs. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Dacă iese uscată, înseamnă că este gata.

10. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin în formă. Apoi scoateți-l și puneți-l pe o grilă de metal să se răcească complet.

11. Savurați deliciul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!