Unul dintre cele mai eficiente sisteme de irigare pentru grădină și seră! Se confecționează manual din sticle de plastic!

În perioada de vară, temperaturile sunt ridicate, iar zilele în care avem ploaie sunt rare. Desigur, acest lucru îngreunează cultivarea fructelor și a legumelor, așa că cultivatorii trebuie inventivi pentru a-și păstra plantele din grădină în formă. Nevoia de apă în această perioadă este mare, iar lipsa de umiditate va determina o dezvoltare mai dificilă a plantelor și, prin urmare, a fructelor.

Una dintre cele mai bune moduri de a uda plantele este sistemul de picurare. Acesta se utilizează atât pe terenuri mai mari, cât și în sere, dar uneori se întâmplă să avem plante distribuite neregulat în grădină. În astfel de situații, căutăm soluții pentru udarea unui număr mai mic de plante. O soluție simplă care nu necesită investiții mari sunt sticlele de plastic. În caz contrar, ambalajele din plastic pentru apă, sucuri și alte băuturi sunt adesea aruncate la gunoi. Nu este o soluție ecologică și ar fi bine să le găsim un alt scop de a le utiliza, cum ar fi acesta.

Veți avea nevoie de:

– sticle de plastic de toate dimensiunile (cele de 1 l sau 1,5 l sunt cele mai bune);

– o bucată de burete sau de material.

Mod de lucru:

1. Tăiați bucățile de burete. O bucată pentru fiecare sticlă.

2. Îndepărtați capacele sticlelor de plastic și tăiați-le baza.

3. Împingeți bucățile de burete pregătite în gâtul sticlelor. Bucățile ar trebui să fie mai mari pentru a îngreuna curgerea apei.

4. Îngropați sticlele pregătite lângă plante, la o distanță de aproximativ 15 cm (cu gâtul în sol). Adâncimea la care îngropați sticla depinde de adâncimea sistemului radicular, deci în acest caz ar trebui să fie de 15 cm, deoarece avem de-a face cu roșii și ardei.

5. După ce v-ați asigurat că sticlele sunt fixate bine, turnați în ele o anumită cantitate de apă de care credeți că are nevoie planta în acel moment.

Note:

1. Irigarea plantelor în acest fel este bună pentru că evităm stropirea cu apă a frunzelor plantei și reținerea apei în stratul de suprafață al solului este ideală pentru dezvoltarea bolilor fungice.

2. Buretele sau materialul va împiedica scurgerea rapidă a apei, astfel încât solul se va înmuia încet și uniform.

3. Datorită pătrunderii umidității în straturile inferioare ale solului, apa este reținută mai mult timp și este mai accesibilă rădăcinilor plantei.

4. Această metodă de udare poate fi folosită în grădini precum și pentru udarea florilor în ghivecele de terasă.

Spor la grădinărit!