Unul dintre cele mai reușite moduri de a depozita morcovii! Încercați-l și dvs.! Nu veți regreta!

Astăzi vă voi împărtăși metoda mea de păstrare a morcovilor în cămară. Indiferent cum am încercat să-i păstrez, fie în nisip, fie în saci, cel mai bine au rezistat în pungi de plastic.

Veți avea nevoie de:

– morcovi;

– pungi de plastic;

– prosoape de hârtie sau hârtie igienică.

Mod de lucru:

1. După recoltare, eu tai codița morcovilor și-i șterg bine de pământ, fără să-i spăl. Fac acest lucru în decurs de două ore după recoltare. De asemenea, încerc să-i recoltez după ploaie, astfel încât morcovii să fie bine hidratați. Apoi, neapărat în vreme uscată, pentru a nu fi nevoie să-i spăl. Pur și simplu îmi pun mănușa și șterg morcovii de murdărie. Și asta e tot, îi pun în pungi.

2. Pun doar câteva bucăți în fiecare pungă, astfel încât să o pot lua, pune în frigider și să am suficient pentru gătit timp de o săptămână.

3. Am păstrat morcovii în acest fel timp de doi-trei ani, dar primăvara, când deschideam punga, găseam mucegai în zona codiței tăiate și trebuia să selectez morcovii de fiecare dată. Dar acum doi ani, un coleg mi-a sugerat un mic truc.

4. Stând în pungi de plastic legate, cu timpul, în ele se formează condens. Din cauza lui se formează mucegaiul pe morcovi. De aceea avem nevoie de un rulou de prosoape de hârtie sau de hârtie igienică. Eu rup câte o bucată de hârtie, o boțesc și o pun în pungă.

5. Înainte de Anul Nou sau imediat după el, desfac fiecare pungă, scot acest prosop de hârtie – va fi umed – iar morcovii din interior vor fi uscați. Apoi schimb prosopul de hârtie – adică repet aceeași procedură – și pun un prosop nou în fiecare pungă.

6. Primăvara, undeva prin luna aprilie sau mai, când scoateți ultima pungă, veți găsi morcovi curați și uscați. Folosiți acest truc și nu veți regreta!

Spor la treabă!