Urmez aceste 2 rețete și am ce adăuga la mâncare toată iarna: dressing de ardei și roșii (fără sterilizare)!

Vă prezint 2 rețete de dressing pe care eu îl pregătesc în fiecare an din ardei grași și roșii. Obișnuiesc să le adaug la diferite supe sau bucate din cartofi. Sunt foarte gustoase, vi le recomand și dvs.

INGREDIENTE:

La 1 l de pastă de ardei grași:

– 1 linguriță de sare grunjoasă;

– 2 comprimate de aspirină de 325 mg;

– 1-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui (în fiecare borcan);

– roșii și 2 ardei iuți (pentru cea de-a doua rețetă).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru prima rețetă de dressing, treceți ardeii grași prin mașina de tocat carnea.

2. După aceasta, treceți legumele prin mașina de tocat carnea și pentru cea de-a doua rețetă. Noi am folosit câțiva ardei, câteva roșii, cărora le-am îndepărtat miezul și 2 ardei iuți fără semințe.

3. În total, am obținut câte 1,5 l de fiecare tip de pastă.

4. După aceasta, adăugați în fiecare amestec sarea și comprimatele de aspirină zdrobite praf, reieșind din proporția indicată în lista de ingrediente. Amestecați. Lăsați pastele de legume pe masă pentru o oră, astfel încât sarea și aspirina să se dizolve complet. Peste 30 de minute, amestecați-le din nou.

5. După ce ați spălat borcanele foarte bine, sterilizați-le cu oțet. Pentru aceasta, adăugați în fiecare puțin oțet de 9 %, clătiți-le și vărsați-l în alt borcan. Întoarceți borcanele cu susul în jos să se scurgă.

6. Amestecați bine fiecare pastă de legume și turnați-le în borcanele pregătite. Lăsați câte 1,5 cm pentru a turna puțin ulei vegetal deasupra.

7. Închideți borcanele ermetic cu capace și depozitați-le în frigider. Vă recomandăm să vă notați cumva care și cu ce fel de pastă sunt, ca să nu le încurcați. Savurați dressing-ul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!