Ustensilă extrem de utilă pentru bucătărie dintr-o sticlă de plastic!

Uneori, de exemplu, atunci când pregătiți o masă festivă sau în perioada conservelor pentru iarnă, trebuie să tăiați multe legume. Într-o astfel de situație, cojile pot deveni o adevărată problemă. Sunt multe și să le transferați continuu în coș este incomod. O sticlă de plastic de 5l vă ajută să simplificați această sarcină. Din ea puteți face un mini-coș comod, care întotdeauna va fi la îndemână!

AVEȚI NEVOIE DE:

– sticlă PET 5l;

– foarfecă sau cutter;

– cariocă;

– cârlig pe bandă adezivă dublă.

PAȘI DE URMAT:

Tăiați partea superioară a sticlei, păstrând aproximativ 20 cm. E nevoie să lăsați o fâșie de 4 cm lățime, care ajunge până la gâtul sticlei. Gâtul, la fel, nu-l tăiați complet, tăiați doar în jurul lui. Gata! Ați obținut un recipient suspendat, pe care îl puteți atârna de ușa dulapului, trecând peste ea fâșia cu agățător. Funcția de agățător în acest caz o îndeplinește inelul păstrat de la gâtul sticlei.

Cu toate acestea, dacă va fi nevoie să deschideți ușa dulapului, construcția agățată de ea poate cădea. Iată de ce puteți încerca o altă metodă de fixare – mai sigură. Pentru aceasta veți avea nevoie de un cârlig. În acest caz, e nevoie să tăiați inelul gâtului, iar pe fâșia rămasă faceți o gaură, în care să introduceți cârligul. Lipiți cârligul pe partea interioară a ușii și fixați recipientul de el. Gata!

Acum vă trebuie doar pungi de plastic. Iar când nu mai aveți nevoie de acest mini-coș, pur și simplu îl depozitați undeva până data viitoare.

Mult spor!