Varză murată la butoi – o metodă foarte simplă cu un rezultat grozav!

Vă prezentăm o metodă simplă și deosebită în același timp de varză murată la butoi. Aceasta permite murarea atât a căpățânilor întregi, cât și a unor porții mici de varză tăiată mărunt, pe care o veți putea scoate din butoi și folosi pentru a pregăti o porție de mâncare (salată, varză înăbușită etc).

INGREDIENTE:

– varză;

– sare grunjoasă.

MOD DE PREPARARE:

1. După ce ați ales cele mai bune și ferme căpățâni de varză, îndepărtați-le frunzele superioare, care pot fi ofilite și deteriorate.

2. După aceasta, va trebui să le îndepărtați cotoarele. O puteți face atât cu cuțitul, cât și cu un asemenea dispozitiv.

3. Luați o varză și tăiați- în formă de fideluță. Presărați-o cu puțină sare și lăsați-o să lase zeamă.

4. În continuare, umpleți fiecare gaură de la cotoare cu sare. O cantitate exactă nu există, adăugați cât încape.

5. Luați un butoi curat și uscat și compactați bine căpățânile de varză în el.

6. Acum, întoarceți-vă la varza tocată mărunt și puneți-o în două pungi de plastic (ca pentru o mâncare). Legați-le bine și realizați niște înțepături cu cuțitul în ele, astfel încât să poată pătrunde saramura. Puneți-le în spațiile libere dintre căpățânile de varză din butoi.

7. A sosit timpul să adăugăm sare. Butoiul nostru are 35 l, așa că vom adăuga aproximativ 800 g de sare. Dvs. adăugați în dependență de vasul dvs.

8. Așezați un suport deasupra, astfel încât varza să nu se ridice la suprafață și umpleți butoiul cu apă rece, astfel încât să o acopere. Pe parcurs, dacă nivelul apei va scădea, să mai adăugați. Totodată, să verificați și salinitatea. Apa trebuie să fie foarte sărată. De altfel, varza nu se va păstra mult timp. Închideți butoiul cu un capac și lăsați varza să se mureze.

9. Savurați-o iarna cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!