Verdețuri pentru iarnă! Cum să le păstrați cât mai proaspete și cum să le congelați corect!

Datorită acestor metode, verdețurile nu numai că își păstrează aroma, dar și nu îngheață. Le depozitez astfel în fiecare an și niciodată nu m-am dezamăgit ele.

Veți avea nevoie de:

– verdeață: cozi de ceapă verde, pătrunjel, mărar, leuștean, coriandru etc.

Mod de preparare:

1. Spălați verdeața foarte bine sub un jet de apă. După aceasta, lăsați-o să se scurgă bine și să se usuce.

2. Pentru prima metodă de congelare, tăiați spre exemplu pătrunjelul mărunt, îndepărtând tulpinile mai groase și repartizați-l în pungi obișnuite de plastic. Rulați-o într-un rulou și puneți-o la congelat. Este simplu și ușor.

3. Pentru a doua metodă de congelare, veți avea nevoie de niște containere de plastic. Acestea sunt mult mai confortabile de depozitat și pot fi așezate mai compact în congelator.

4. Cea de-a treia metodă presupune congelarea verdețurilor în formă de cubulețe, folosind o formă pentru gheață. Pentru ca acestea să-și prindă bine forma, le puteți turna câte o jumătate de linguriță de apă sau zeamă de pui, spre exemplu.

5. După părerea noastră, cea de-a patra metodă este cea mai reușită. Aceasta presupune utilizarea sticlelor de plastic. Verdețurile se taie mărunt, se introduc în sticlă (pentru comoditate, optați pentru sticle de forma pătrată, cu capacul mare) și se pun la congelat.

Verdeața congelată astfel se menține uscată, nu se supra congelează și își păstrează culoarea și aroma.

Spor la treabă!