Vinete cu gust de ciuperci pentru iarnă!

O reteță neobișnuită de conservare a vinetelor pentru iarnă cu maioneză. Trebuie să încercați această conservă neapărat! Este un aperitiv minunat pe timp de iarnă. 

INGREDIENTE:

-3 kg de vinete;

-1 kg de ceapă albă;

-400 g de maioneză;

-50 g de condiment cu gust de ciuperci;

-puțină sare;

-200 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați vinetele spălate în cuburi de mărime medie.

2. Transferați vinetele tăiate într-o cartiță, turnați apă rece sau călduță și condimentați cu puțină sare.

3. Puneți cratița pe foc și așteptați apa să dea în clocot.

4. Din acel moment blanșați 2 minute și scurgeți vinetele, transferându-le într-o strecurătoare. Scurgeți bine vinetele.

5. Într-o tigaie cu puțin ulei adăugați ceapa tocată mărunt și căliți la foc mediu până se rumenște și capătă o culoare aurie.

6. Paralel, în altă tigaie prăjiți vinetele la foc mare până capătă o culoare aurie. Transferați ceapa prăjită într-un bol și adăugați vinetele. Adăugați condiment cu gust de ciuperci și maioneză.

7. Amestecați cu o lingură astfel încât toate ingredientele să se combine între ele.

8. Salata în sine este gustoasă și poate fi servită imediat. În borcane curate și zvântate transferați salata și așezați-o compact până la vârf.

9. Acoperiți borcanele cu capace și transferați îtr-o cratiță cu prosop la bază. Turnați apă până la umerii borcanului și din momentul clocotirii, sterilizați 15 minute.

10. După expirarea timpului scoateți borcanele și infiletați capacele. Răsturnați borcanele și înveliți cu plapumă. Lăsați să se răcească complet.

Această salată poate fi păstrată în frigider sau cămară, numai nu la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New