Vinete mai gustoase decât carnea! 2 rețete pentru un prânz sau o cină rapidă și delicioasă!

Dacă sunteți în căutarea unor rețete rapide și delicioase la prânz sau cină care să aibă vinetele la bază, atunci aceste două rețete de vinete sunt perfecte pentru dvs.! Cu ingrediente simple și ușor de găsit, aceste rețete sunt ideale pentru momentele în care nu aveți mult timp la dispoziție, dar doriți să vă răsfățați cu o mâncare gustoasă. Rețeta nr.1 reprezintă o combinație delicioasă de vinete, roșii și ardei iuți, în timp ce rețeta nr. 2 îmbină vinetele cu un sos de roșii aromat și savuros condiment. Vă recomandăm să le încercați, sunt foarte gustoase!

INGREDIENTE:

Rețeta nr. 1:

– 1 vânătă mare

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1/4 dintr-o căpățână de usturoi;

– 5 roșii;

– sare după gust;

– 2 ardei iuți;

– apă;

Rețeta nr. 2:

– vinete;

– 3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 ceapă mică;

– 1 ardei gras verde;

– 1 lingură de usturoi;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– jumătate de linguriță de chimen;

– 3 roșii;

– 1 ardei iute (opțional).

MOD DE PREPARARE:

Rețeta nr 1:

1. Tăiați vânăta în jumătate pe lungime, apoi feliați-o. Presărați feliile cu sare și lăsați-le să lase zeamă timp de 10 minute. Apoi uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2. Încingeți o tigaie cu 1 cm de ulei vegetal. Prăjiți feliile de vinete în el, până când se vor rumeni pe ambele părți.

3. Mai încingeți tigaia încă o dată cu ulei vegetal. Prăjiți puțin cățeii de usturoi tocați în ea, apoi adăugați roșiile tăiate în formă de rondele și asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați ardeii iuți întregi, acoperiți vasul cu un capac și înăbușiți legumele timp de 5 minute.

4. Apoi întoarceți roșiile pe partea opusă și mai pregătiți-le timp de 5 minute.

5. Adăugați vinetele prăjite în tigaie, turnați un pic de apă și lăsați-le să se înăbușească și ele puțin în sosul de roșii.

6. Mâncarea de vinete este gata. Savurați-o cu poftă!

Rețeta nr. 2:

1. Înțepați vinetele cu un cuțit, apoi coaceți-le la cea mai mare temperatură a cuptorului, timp de 20 de minute.

2. Scoateți vinetele din cuptor, decojiți-le și tăiați-le în bucăți de mărime medie.

3. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Adăugați ceapa tocată în ea și prăjiți-o până când se va înmuia. După aceasta adăugați și prăjiți puțin și ardeiul dulce.

4. Când legumele au devenit moi, adăugați usturoiul, pasta de tomate, sarea, chimenul, piperul negru măcinat și amestecați. Apoi încorporați roșiile tocate mărunt. De asemenea, dacă doriți, puneți adăuga un ardei iute întreg. Acoperiți tigaia cu un capac și pregătiți sosul timp de 5 minute.

5. Apoi adăugați vinetele și fierbeți-le timp de 2 minute.

6. Tocănița de vinete este gata! Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!