Vinetele neobișnuite! Rețeta unui nou deliciu: și aperitiv, și garnitură!

Suntem siguri că niciodată nu ați gătit vinetele în acest fel! Vinete incredibil de crocante, suculente și sățioase, cu o surpriză delicioasă în interior, ascunsă sub cașcavalul topit! Sunt pur și simplu fantastice, deosebite! Se prepară foarte repede și dispar încă mai repede de pe farfurie. De aceea, gătiți o porție mare, pur și simplu uriașă. Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

-2 vinete (preferabil, groase și cărnoase);

-120 g de mozzarella;

-2 cârnăciori sau crenvurști (puteți să-i înlocuiți cu orice tip de carne preparată — alte mezeluri, carne fiartă, coaptă sau friptă);

-un ardei gras roșu;

-3-4 cozi de ceapă verde (puteți să o înlocuiți cu mărar, pătrunjel sau rucola);

-2 ouă;

-sare, ierburi de Provence — după gust;

-2 linguri cu vârf de făină;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați vinetele și îndepărtați-le capetele. Tăiați-le în rondele groase.

2.Apoi îndepărtați cu grijă toată pulpa din fiecare rondea de vânătă, străduindu-vă să nu-i deteriorați coaja.

3.Pregătiți umplutura: tăiați pulpa scoasă din rondelele de vânătă, cârnăciorii sau carnea, pe care ați ales-o și ardeiul curățat de codiță și semințe în cubulețe. Puneți-le într-un bol adânc.

4.Mărunțiți ceapa verde și dați mozzarella prin răzătoarea mică. Adăugați-le în bolul cu celelalte ingrediente pregătite.

5.Adăugați ouăle, sare și ierburi de Provence după gust.

6.Adăugați făina. Amestecați foarte bine.

7.Încingeți puțin ulei într-o tigaie încăpătoare. Puneți „inelele” de vânătă pe ea și prăjiți-le pe foc moderat-mare, pe parcursul a 3-4 minute, pe ambele părți.

8.Cum numai „inelele” de vânătă se vor rumeni, umpleți-le cu compoziția de carne și legume, străduindu-vă să o presați ușor, ca să nu se formeze movile.

9.Reduceți puțin flacăra și acoperiți tigaia cu un capac. Prăjiți vinetele umplute pe parcursul a 2-3 minute (legumele se prepară destul de repede).

10.După ce umplutura se va închega, întoarceți rondelele de vânătă pe cealaltă parte. Prăjiți-le timp de încă 2-3 minute, sub capac.

11.Transferați-le pe un platou și serviți-le. Sunt delicioase atât fierbinți, cât și reci (dacă reușesc să se răcească).

Dacă v-ați plictisit de rețetele obișnuite cu vinete, pregătiți-o pe aceasta. Este potrivită atât pentru mesele cotidiene, cât și pentru cele festive: puteți să serviți vinetele umplute ca aperitiv sau ca garnitură. Suntem siguri că acest deliciu va fi pe placul tuturor membrilor familiei dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!