Vreți să aveți o florărie splendidă chiar în casă? Acest vis poate deveni realitate cu ajutorul îngrășămintelor! Top 9 trucuri utile…

Plantele de cameră se deosebesc prin faptul că spațiul lor este limitat la un ghiveci mic. De aceea, ele au nevoie de substanțe nutritive, care să le asigure creșterea normală și înflorirea activă. Cum se fertilizează corect plantele de interior, dacă sunt atât de diferite? Vă prezentăm topul 9 îngrășăminte pentru ele.

ZAHĂRUL

Aparent, plantele de cameră sunt și amatoare de dulciuri, îndeosebi cactușii. Răspândiți o linguriță de zahăr pe sol înainte de udare sau pregătiți o soluție dintr-o lingură de zahăr și un pahar de apă și udați planta cu ea.

ULEIUL DE RICIN

Uleiul de ricin este un îngrășământ bun pentru plantele, care înfloresc abundent. Pregătiți o soluție dintr-o linguriță de ulei de ricin și un litru de apă. Se recomandă udarea plantelor de cameră cu soluția respectivă înainte de începerea perioadei de înflorire.

CENUȘA DE LEMN

Cenușa de lemn este un îngrășământ excelent pentru plante. Pregătiți o soluție dintr-un litru de apă fierbinte și o lingură de cenușă. Lăsați-o să se odihnească pe parcursul a 7 zile, amestecându-o periodic. După ce soluția va fi gata, udați plantele cu ea o dată la 10 zile.

COJILE DE RODIE

Acoperiți cojile de rodie, portocală sau lămâie cu apă. Peste 24 ore folosiți soluția obținută pentru irigarea plantelor.

ALOE VERA

Sucul de aloe vera este îngrășământul ideal pentru toate plantele. Pregătiți o soluție dintr-o linguriță de suc și 1.5 linguri de apă. Udați plantele cu ea.

CIUPERCILE

Înmuiați orice ciuperci în apă în proporție de 1:1. Peste 24 ore puteți uda plantele cu soluția obținută.

VITAMINA B12

Vitamina B12 este un îngrășământ bun pentru violete. Dizolvați o fiolă de vitamina B12 într-un litru de apă și udați violetele cu soluția obținută o dată la 2 săptămâni.

COJILE DE BANANE

Cojile de banane se caracterizează printr-un conținut bogat de microelemente necesare și importante pentru înflorirea plantelor. Presărați puțină coajă de banană, trecută prin mașina de tocat carne, pe fundul ghiveciului. Acoperiți-o cu pământ și sădiți planta.

Spor la grădinărit!