Zacuscă de vinete delicioasă!

O rețetă foarte simplă, mai ușoară este doar omleta. Zacusca are un succes toatal printre oaspeții familiei noastre, toți o mănâncă de parcă ar fi o capodoperă culinară. Încercați-o și dumneavoastră!

INGREDIENTE:

-roșii – după gust;

-vinete– după gust;

-ardei gras– după gust;

-sare – după gust;

-ceapă – după gust;

-morcov – după gust;

-usturoi – după gust;

-mărar – după gust;

-ulei pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Pentru început, trebuie să tăiați toate ingredientele cuburi. Roșiile le puteți folosi cu semințe și suc sau fără, dacă doriți. Vinetele, de regulă, se curăță de coajă, dar nu se sărează și nu se scurg de suc. Chiar dacă acestea au un gust amărui, zacusca devine și mai gustoasă. Vinetele le tăiați ultimele.

2.Prăjiți ceapa pe foc mediu spre mare, amestecându-o tot mai des, să nu se ardă.

3.Apoi adăugați morcovul și micșorați flacăra până la mediu. Nu adăugați niciun condiment, pentru că ceapa și morcovul prăjite și așa au un miros plăcut. Important este să așteptați până morcovul devine moale, începe să aibă aromă și, pe alocuri, chiar se rumenește.

4.Atunci este momentul potrivit să adăugați vinetele. Nu vă mirați că va rămâne puțin ulei, vinetele îl vor absorbi împreună cu aromele și gusturile, cu care l-au îmbogățit ceapa și morcovul. Măriți focul, până aproape de mare și când simțiți că ingredientele din nou se prăjesc, nu se înăbușă, adăugați ardeii și roșiile.

5.Aceste ingrediente vor lăsa zeamă și conținutul ceaunului iarăși va avea un aspect suculent. Amestecați des, dar ușor – ele trebuie să-și păstreze forma, nu să se transformă în piure.

6.Când legumele lasă zeamă, adăugați ultimele ingrediente – usturoiul și mărarul. Condimentați zacusca cu sare și piper, mai gătiți-o câteva minute și o luați de pe foc.

7.Transferați-o apoi într-un alt vas, lăsați-o să se răcorească și serviți-o cât e fierbinte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!